REKLAMA
   
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Najlepší tvarohový krémeš
Tvarohový krémeš s fantastickou chuťou tvarohu a snehovej čapičky.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
45
 Cesto
- 400 g polohrubá múka
 - 200 g práškový cukor
 - 1 ks kypriaci prášok
 - 1 ks vajce
 - 1 ks žĺtok
 - 200 g maslo
 
Krém
- 11⁄2 ks vanilkový puding
 - 120 g práškový cukor
 - 500 g syr cottage cheese
 - 500 ml mlieko
 - 100 ml olej
 - 5 ks vajce
 
Sneh
- 8 pl kryštálový cukor
 - 6 ks vaječné bielka
 - štipka soli
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Vo väčšej miske vymiešame cesto z múky, cukru, kypriaceho prášku, vajec a masla.
2. Krok 
  Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie. Valčekom ho rozvaľkáme po dĺžke celého plechu.
3. Krok 
  Príprava krému V miske vymixujeme tvaroh s cukrom, mliekom, olejom, pudingom, vajcom a žĺtkami. Krém nanesieme na cesto.
4. Krok 
  Tvarohový krémeš pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 25 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a krémeš dopečieme ešte 5 minút dokiaľ okraje koláča nezhnednú.
5. Krok 
  V miske vyšľaháme z bielkov, cukru a soli tuhý sneh, ktorý nanesieme na celý povrch krémeša. Nakoniec krémeš ešte dopečieme 15 minút dokiaľ sneh nezačne hnednúť.