Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Najlepší hlivový perkelt

REKLAMA

Obľúbený hlivový prekelt s knedľou.

  • 60Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g hlivy Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • olej Pridané do
  • maslo Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Hlivu pokrájame na menšie kúsky. Podobne nakrájame aj cibuľu. Tú si opražíme na oleji a dochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou. Na podusenú cibuľu pridáme hlivu a dobre premiešame. Podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi 30 minút.

2. Krok

Keď nám hliva zmäkne, pripravíme si tzv. zátrepku (teda zmiešame 1 lyžicu múky s troškou vody), prilejeme k hlive. Omáčku necháme variť a dochucujeme citrónovou šťavou, a ak je potrebné, ešte dosolíme a dokoreníme. Na záver zjemníme troškou masla a necháme chvíľku povariť.

3. Krok

Podávame najlepšie s kysnutou knedľou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Karfiólové buffalo kúsky
Recept od prémiového používateľa
Najlepší cuketový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší cuketový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie mäso na šťave so slovenskou ryžou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Karfiólové buffalo kúsky
Recept od prémiového používateľa
Najlepší cuketový prívarok
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepší cuketový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tradičné šúľance so strúhankou
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Najlepší hlivový perkelt

Obľúbený hlivový prekelt s knedľou.

60
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Hlivu pokrájame na menšie kúsky. Podobne nakrájame aj cibuľu. Tú si opražíme na oleji a dochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou. Na podusenú cibuľu pridáme hlivu a dobre premiešame. Podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi 30 minút.

2. Krok

Keď nám hliva zmäkne, pripravíme si tzv. zátrepku (teda zmiešame 1 lyžicu múky s troškou vody), prilejeme k hlive. Omáčku necháme variť a dochucujeme citrónovou šťavou, a ak je potrebné, ešte dosolíme a dokoreníme. Na záver zjemníme troškou masla a necháme chvíľku povariť.

3. Krok

Podávame najlepšie s kysnutou knedľou.

Ingrediencie
300 g
hlivy
1
cibuľa
čierne korenie
soľ
mletá červená paprika
drvená rasca
olej
maslo
hladká múka
citrónová šťava