REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jBvvoY1V_7fHAC7B-rm0/2bd2e408c42493329d5dcf3d897084.jpeg)
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Najlepší hlivový perkelt
60 min
4
Obľúbený hlivový prekelt s knedľou.
60 min
4
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g hlivy
- 1 cibuľa
- čierneho korenia
- soľ
- mletá červená paprika
- drvená rasca
- olej
- maslo
- múka
- citrónová šťava

REKLAMA
Postup
1. Krok
Hlivu pokrájame na menšie kúsky. Podobne nakrájame aj cibuľu. Tú si opražíme na oleji a dochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou. Na podusenú cibuľu pridáme hlivu a dobre premiešame. Podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi 30 minút.
2. Krok
Keď nám hliva zmäkne, pripravíme si tzv. zátrepku (teda zmiešame 1 lyžicu múky s troškou vody), prilejeme k hlive. Omáčku necháme variť a dochucujeme citrónovou šťavou, a ak je potrebné, ešte dosolíme a dokoreníme. Na záver zjemníme troškou masla a necháme chvíľku povariť.
3. Krok
Podávame najlepšie s kysnutou knedľou.