![Najlepší fit banánový chlieb Najlepší fit banánový chlieb](https://eu.tastescdn.net/thumbor/cVVAx-N2BF6tiGaI0yV3eeVI200=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4L5yZl3stu2hx5pLnNPL/3d23deb91fcb69d5fb720511ba124f.jpeg)
Najlepší fit banánový chlieb
Využite prezreté banány a spravte z nich rýchly banánový chlieb na raňajky!
Ingrediencie
- 4 prezreté banány
- 11⁄2 čl kypriaci prášok
- 1⁄2 hrnček mlieka
- 2 hrnčeky hladká múka
- 11⁄2 čl kypriaci prášok
- 1⁄4 čl soľ
- 200 g maslo
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- 100 g vlašských orechov (alebo mix orechov)
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejeme rúru na 180 stupňov a vymastíme maslom formu na chlieb
Vo väčšej miske si vidličkou popučíme banány so sódou bikarbonou. Potom prilejeme mlieko, popučíme všetko dokopy a odložíme stranou
Ďalej si zmiešame naše sypké ingrediencie - múku, prášok do pečiva a soľ
V ďalšej miske si vyšľaháme maslo s trstinovým cukrom. Pridáme vajíčko, vanilkový cukor a banánovú zmes a všetko spolu vyšľaháme
Pridáme tretinu múky a zašľaháme do cesta, potom pridáme ďalšiu tretinu a ďalšiu tretinu až vyšľaháme hladké cesto
Cesto premiestnime do formy na chlieb a zarovnáme ho
Vrch ozdobíme orieškami podľa vlastného výberu a dáme chlebík piecť do rúry na približne 60-70 minút (treba pichnúť špáratkom, ak výjde čisté, chlieb je hotový)
Po upečení vyberieme chlieb z formy, necháme ho vychladnúť (minimálne 1 hodinu) a podávame