VIDEORECEPT Najlepší domáci kurací kebab

REKLAMA

Takto jednoducho si pripravíte aj vy toto skvelé jedlo. U nás doma ho robievam už roky a verím, že sa udomácni aj u vás🙂 Je naozaj dobré ho mať v mrazničke po ruke, najmä vtedy, keď máte málo času na varenie, alebo vám na vyváranie chýba nálada🙂

  • 35Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 20 ks stehno kuracie horné Pridané do

Na marinádu

  • 10 pl jogurt biely Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 7 strúčikov cesnak Pridané do
  • 4 pl hustý (salça) pretlak paradajkový Pridané do
  • 2 pl paprika červená mletá Pridané do
  • 4 kl Pul biber chili vločky Pridané do
  • 2 kl korenie čierne mleté Pridané do
  • 4 kl kopcovité oregano Pridané do
  • 4 pl olej olivový Pridané do
  • 4 pl olej rastlinný Pridané do
  • 2 pl soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Stehná najprv vykostíme, alebo kúpime hneď vykostené. Stiahneme z nich kožu, ale ak chcete, nechajte ju na nich. Na marinádu si dáme do misky jogurt, salça, mletú papriku, pul biber, čierne mleté korenie, soľ, olej, nastrúhanú cibuľu, postrúhany cesnak a oregano. Celé to dobre premiešame.

2. Krok

Následne stehná po jednom z oboch strán dobre v marináde ponamáčame a pokladieme na seba do misky. Misku niečím zakryjeme a odložíme na 1 noc do chladničky.

3. Krok

Na druhý deň vyberieme mäso z chladničky, odkrojíme dlhšie kusy z fólie, ktoré stredom pozdĺž spojíme. Vlastne z toho urobíme širšiu fóliu, ale v strede sa musí prekrývať, aby dobre držala. Budeme robiť 2 rolky kebabu. Následne 10 stehien poukladáme do jednej fólie/rolky tak pozdĺž, špice nech sa v strede stale prekrývajú. A potom to celé zvinieme a okraje dobre uzavrieme. Medzitým, ako už uzatvárate druhú stranu, trocha vytlačte vzduch, to mäso v tom nemá lietať :-) Ja to zvyknem pre stabilitu už uzavreté ešte zopárkrát zatočiť do fólie. A potom už len odložiť do mrazničky. V mrazničke to nechám postáť aspoň 3 dni predtým, než z toho začnem krájať. Je to lepšie, keď je to odležanejšie a práve preto si kebab treba pripraviť už dopredu :-) Ale pravdaže je určite dobrý aj hneď po zmrazení. Pre lepšiu predstavu celého postupu si pozrite moje video.

4. Krok

Asi 1 hodinu pred pečením ho vyberieme z mrazničky. Nenechajte ho ale príliš povoliť, stačí len natoľko, aby sa dalo z neho krájať. Dobrým ostrým nožom si odkrojíme tenučké plátky, ja zvyknem cca 2-3 mm. Nakrájate si vždy len toľko, koľko práve potrebujete, záleží od stravníkov. Na 1 döner treba tých 10 plátkov, pravdaže záleží aj od toho že kto je aký mäsový :-) Potom kebab znova zabalíme späť a dáme naspäť do mrazničky.

5. Krok

V jednej panvici rozpálime trošičku oleja a pokladieme do nej plátky döneru. Z oboch strán len prudko na silnejšom ohni opečieme, fakt to je len pár minút. Ja to zvyknem 2x otočiť a von :-) Do panvice dajte stále len zopár koliesok, inak keď dáte 20 koliesok naraz, tak vám to len pustí kopu šťavy a namiesto pečenia sa bude dusiť. Ani sa to tak pekne neopečie ako sa má a aj chuť to trošku zmení. Mám to odskúšané :-)

6. Krok

Mäso je chuťovo výborné a ako domáca verzia döneru, je to fantastické. U nás doma, no najmä u detí veľmi obľúbené :-) A už nech je príloha akákoľvek, ale jogurtový dressing k tomu musí byť?? Recept na 3 rôzne dresingy nájdete na mojom Youtube kanáli. Prajem dobrú chuť!

7. Krok

Vela dalších fotoreceptov nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

pecka, po dlhej dobe dobra inspiracia

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Kuracie soté na mexický spôsob

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Kuracie indické Garam Masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šalát s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Quesadilla s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Kuracie soté na mexický spôsob

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Kuracie indické Garam Masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šalát s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Quesadilla s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Cesminaz

Najlepší domáci kurací kebab

Takto jednoducho si pripravíte aj vy toto skvelé jedlo. U nás doma ho robievam už roky a verím, že sa udomácni aj u vás🙂 Je naozaj dobré ho mať v mrazničke po ruke, najmä vtedy, keď máte málo času na varenie, alebo vám na vyváranie chýba nálada🙂

35
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Stehná najprv vykostíme, alebo kúpime hneď vykostené. Stiahneme z nich kožu, ale ak chcete, nechajte ju na nich. Na marinádu si dáme do misky jogurt, salça, mletú papriku, pul biber, čierne mleté korenie, soľ, olej, nastrúhanú cibuľu, postrúhany cesnak a oregano. Celé to dobre premiešame.

2. Krok

Následne stehná po jednom z oboch strán dobre v marináde ponamáčame a pokladieme na seba do misky. Misku niečím zakryjeme a odložíme na 1 noc do chladničky.

3. Krok

Na druhý deň vyberieme mäso z chladničky, odkrojíme dlhšie kusy z fólie, ktoré stredom pozdĺž spojíme. Vlastne z toho urobíme širšiu fóliu, ale v strede sa musí prekrývať, aby dobre držala. Budeme robiť 2 rolky kebabu. Následne 10 stehien poukladáme do jednej fólie/rolky tak pozdĺž, špice nech sa v strede stale prekrývajú. A potom to celé zvinieme a okraje dobre uzavrieme. Medzitým, ako už uzatvárate druhú stranu, trocha vytlačte vzduch, to mäso v tom nemá lietať :-) Ja to zvyknem pre stabilitu už uzavreté ešte zopárkrát zatočiť do fólie. A potom už len odložiť do mrazničky. V mrazničke to nechám postáť aspoň 3 dni predtým, než z toho začnem krájať. Je to lepšie, keď je to odležanejšie a práve preto si kebab treba pripraviť už dopredu :-) Ale pravdaže je určite dobrý aj hneď po zmrazení. Pre lepšiu predstavu celého postupu si pozrite moje video.

4. Krok

Asi 1 hodinu pred pečením ho vyberieme z mrazničky. Nenechajte ho ale príliš povoliť, stačí len natoľko, aby sa dalo z neho krájať. Dobrým ostrým nožom si odkrojíme tenučké plátky, ja zvyknem cca 2-3 mm. Nakrájate si vždy len toľko, koľko práve potrebujete, záleží od stravníkov. Na 1 döner treba tých 10 plátkov, pravdaže záleží aj od toho že kto je aký mäsový :-) Potom kebab znova zabalíme späť a dáme naspäť do mrazničky.

5. Krok

V jednej panvici rozpálime trošičku oleja a pokladieme do nej plátky döneru. Z oboch strán len prudko na silnejšom ohni opečieme, fakt to je len pár minút. Ja to zvyknem 2x otočiť a von :-) Do panvice dajte stále len zopár koliesok, inak keď dáte 20 koliesok naraz, tak vám to len pustí kopu šťavy a namiesto pečenia sa bude dusiť. Ani sa to tak pekne neopečie ako sa má a aj chuť to trošku zmení. Mám to odskúšané :-)

6. Krok

Mäso je chuťovo výborné a ako domáca verzia döneru, je to fantastické. U nás doma, no najmä u detí veľmi obľúbené :-) A už nech je príloha akákoľvek, ale jogurtový dressing k tomu musí byť?? Recept na 3 rôzne dresingy nájdete na mojom Youtube kanáli. Prajem dobrú chuť!

7. Krok

Vela dalších fotoreceptov nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Ingrediencie
Suroviny
20 ks
stehno kuracie horné
Na marinádu
10 pl
jogurt biely
2 ks
cibuľa
7 strúčikov
cesnak
4 pl
hustý (salça) pretlak paradajkový
2 pl
paprika červená mletá
4 kl
Pul biber chili vločky
2 kl
korenie čierne mleté
4 kl
kopcovité oregano
4 pl
olej olivový
4 pl
olej rastlinný
2 pl
soľ