Morčacie prsia s pestom
Pečené morčacie prsia s bazalkovým pestom, strúhaným parmezánom a grilovanou zeleninou.
Ingrediencie
- 400 g morčacích pŕs
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 pl olivového oleja
- 2 pl zeleného pesta
- 20 g parmezán
- 4 malé mrkvy
- červenej papriky
- 10 cherry paradajok
- 1 mandarínku
- 1 kukuričnú alebo celozrnnú kaiserku
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejeme rúru na 180 stupňov
Morčacie prsia umyjeme a usušíme. Posypeme z oboch strán soľou a mletým čiernym korením
Na panvici si rozohrejeme olivový olej a sprudka opečieme morčacie prsia z oboch strán, aby sa stiahli, približne 5-7 minút
Medzitým si ošúpeme mrkvy a každú rozkrojíme pozdĺžne na polovicu
Umyjeme aj červenú papriku a nakrájame ju na hrubšie pásiky
Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vystelieme papierom na pečenie
Stiahnuté mäso premiestnime do zapekacej misy, prelejeme ho výpekom z panvice a rovnomerne potrieme pestom
Pripravíme si ďalšiu zapekaciu misu alebo plech, ktorý taktiež vystelieme papierom na pečenie
Mrkvy, papriky a cherry paradajky jemne obalíme v olivovom oleji a mletom čiernom korení a rozprestrieme ich na plech
Všetko dáme spolu do rúry zapekať na 15-20 minút
Mäso pred koncom ešte vyberieme a posypeme ho strúhaným parmezánom. Dáme späť do rúry, na pár minút. Stále pozeráme, aby sa náhodou nespálilo
Mäso servírujeme so zapekanou zeleninou, mandarínkou a polovicou kukuričnej alebo celozrnnej kaiserky
TIP: Ak máte doma len extra virgin olivový olej, ktorý nie je veľmi tepelne odolný, pridajte na panvicu aj lyžičku rastlinného oleja