:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/d9bd_cBi6f9hP3E7TXjD/606b1800da493687ec8964ac2e81bd.jpeg)
Mini tortilla s kuracím mäsom
Delikátne mini tortilly plnené trhaným kuracím mäsom a avokádom
Ingrediencie
Suroviny
- 1 balenie mini tortilly
- 2 ks kuracie prsia
- 1 balenie cherry paradajky
- 1 balenie mix šalátových listov
- 1 ks avokádo
- parmezán
- červené tabasco
- 1 ks limetka
- koriander
Marináda na mäso
- 5 pl sójovej omáčky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 strúčik cesnak
- 5 pl olivový olej

Postup
Mäso je potrebné marinovať aspoň 2 hodiny pred prípravou. Pripravíme si marinádu zmiešaním surovín, kde vložíme chladené kuracie prsia vcelku, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky.
Keď je mäso namarinované, opečieme ho vcelku z každej strany v hlbokej panvici. Prilejeme zvyšok marinády a znížime teplotu na mierny ohrev. Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 1,5 hod. Ak je potrebné, prilievame vodu.
Mäso bude mäkké a bude sa dať ľahko trhať vidličkou. Natrháme na tenučké kúsky a necháme v omáčke.
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov - horný/dolný ohrev a zohrejeme na pol minútky prvú tortillu. Vyberieme a na ešte teplú vložíme lyžicu mäsa, šalát, cherry paradajky, plátky avokáda a čerstvý koriander. Pokvapkáme červeným tabascom a limetkou, preložíme na polovicu a vrch posypeme parmezánom. Odporúčam ich takto zabalené na minútku spojiť dreveným štipcom, aby držali tvar. Dobrú chuť.
Komentáre (2)
Krásny recept, už sa neviem dočkať kým ho zvrtnem znova
Vynikajúcne to vyzerá :)