REKLAMA
   
Mäsové guličky v cibuľovo-jablkovej omáčke
Tento recept mám veľmi rada pre jeho variabilitu. Môžete si ho kombinovať či už bez cestovín s chlebom, alebo cestoviny s omáčkou len, prípadne guličky s inou prílohou. Veď posúďte sami 😉
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1⁄2 kg mleté mäso hovädzie alebo bravčové alebo mix
 - 1 ks pečivo
 - petržlenová vňať
 - 4 ks cibuľa stredne veľká
 - 2 ks jablko
 - 1⁄4 l vývar alebo bujón
 - 250 ml smotany na šľahanie
 - mletá paprika - sladká
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 - maslo alebo olej
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
 Pečivo (žemľa alebo rožok) namočíme do vody, vyžmýkame, pridáme mleté mäso, nasekanú petržlenovú vňať, mletú papriku, korenie a soľ.
2. Krok 
 Zmes premiešame a formujeme malé guľky.
3. Krok 
 Mäsové guľky opečieme na masle do hneda.
4. Krok 
 Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, jablká na malé kocky a opekáme na masle asi 5 minút.
5. Krok 
 Potom pridáme horúci vývar spolu so smotanou na šľahanie, pokoreníme, môžeme pridať zdravú vegetu a dusíme ešte pár minút.
6. Krok 
 Podávame s makarónmi alebo špagetami.