Mandľové grilážové rezy

REKLAMA

Skúste si vytvoriť tradičné grilážky trochu netradične.

  • 40Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 200 g práškového cukru Pridané do
  • 4 žĺtka Pridané do
  • 200 g trstinového cukru Sweet Family Pridané do
  • 200 g masla Pridané do
  • 70 g mletých oblanšírovaných mandlí Pridané do
  • 3 tortové oblátky Pridané do
  • 60 g čokolády na varenie Pridané do
  • 20 g Cery Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si spolu v miske vyšľaháme žĺtka a práškový cukor do penista a odložíme stranou.

2. Krok

Na panvicu s veľkou plochou si vysypeme hnedý cukor, zatrasieme panvicou aby sa rovnomerne rozložil a necháme ho na strednom stupni rozpustiť na tekutý karamel. Cukor počas topenia nemiešame.

3. Krok

Keď máme karamel hotový, stiahneme plameň na nízky a do tekutého karamelu pridávame na tenké plátky nakrájané maslo po kúskoch a zamiešavame ho rýchlymi pohybmi s vareškou do karamelu (nie všetok tuk sa vstrebe do karamelu - tak to má byť)

4. Krok

Po roztopení posledného kúsku masla rýchlym miešaním primiešame našu žĺtkovo-cukrovú zmes, opäť po častiach a miešame až kým nevznikne jemná karamelová zmes. Na záver už len pridáme mleté oblanšírované mandle, zamiešame, odstavíme a necháme minútku vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme na tácku prvú tortovú oblátku, na ktorú rozotrieme v rovnomernej vrstve polovicu pripravenej plnky.

5. Krok

Prikryjeme druhou oblátkou a nalejeme druhú polovicu plnky. Opäť prikryjeme oblátkou, zakryjeme papierom na pečenie a zaťažíme dvomi ťažšími doskami na krájanie. Necháme stvrdnúť cez noc na stole mimo chladničky.

6. Krok

Na druhý deň nakrájame grilážky na kocky. Ja ich krájam na 4,5 cm x 4,5 cm veľké kocky, to je 9 tých mini kocičiek na oblátke.

7. Krok

Na záver roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu s cerou a ozdobíme čokoládovou polevou naše grilážky. Necháme zatuhnúť a podávame.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Monte palacinky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Monte palacinky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tiramisu palacinková roláda
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tiramisu palacinková roláda

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Overený recept na jednoduché makrónky
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Overený recept na jednoduché makrónky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tvarohový cheesecake s ovocím
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohový cheesecake s ovocím

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Broskyňové rezy
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Broskyňové rezy

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché makrónky, chutia ako originál z Francúzska
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché makrónky, chutia ako originál z Francúzska

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Monte palacinky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Monte palacinky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tiramisu palacinková roláda
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tiramisu palacinková roláda

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Overený recept na jednoduché makrónky
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Overený recept na jednoduché makrónky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tvarohový cheesecake s ovocím
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tvarohový cheesecake s ovocím

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Broskyňové rezy
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Broskyňové rezy

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché makrónky, chutia ako originál z Francúzska
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché makrónky, chutia ako originál z Francúzska

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Mandľové grilážové rezy

Skúste si vytvoriť tradičné grilážky trochu netradične.

40
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si spolu v miske vyšľaháme žĺtka a práškový cukor do penista a odložíme stranou.

2. Krok

Na panvicu s veľkou plochou si vysypeme hnedý cukor, zatrasieme panvicou aby sa rovnomerne rozložil a necháme ho na strednom stupni rozpustiť na tekutý karamel. Cukor počas topenia nemiešame.

3. Krok

Keď máme karamel hotový, stiahneme plameň na nízky a do tekutého karamelu pridávame na tenké plátky nakrájané maslo po kúskoch a zamiešavame ho rýchlymi pohybmi s vareškou do karamelu (nie všetok tuk sa vstrebe do karamelu - tak to má byť)

4. Krok

Po roztopení posledného kúsku masla rýchlym miešaním primiešame našu žĺtkovo-cukrovú zmes, opäť po častiach a miešame až kým nevznikne jemná karamelová zmes. Na záver už len pridáme mleté oblanšírované mandle, zamiešame, odstavíme a necháme minútku vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme na tácku prvú tortovú oblátku, na ktorú rozotrieme v rovnomernej vrstve polovicu pripravenej plnky.

5. Krok

Prikryjeme druhou oblátkou a nalejeme druhú polovicu plnky. Opäť prikryjeme oblátkou, zakryjeme papierom na pečenie a zaťažíme dvomi ťažšími doskami na krájanie. Necháme stvrdnúť cez noc na stole mimo chladničky.

6. Krok

Na druhý deň nakrájame grilážky na kocky. Ja ich krájam na 4,5 cm x 4,5 cm veľké kocky, to je 9 tých mini kocičiek na oblátke.

7. Krok

Na záver roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu s cerou a ozdobíme čokoládovou polevou naše grilážky. Necháme zatuhnúť a podávame.

Ingrediencie
200 g
práškového cukru
4
žĺtka
200 g
trstinového cukru Sweet Family
200 g
masla
70 g
mletých oblanšírovaných mandlí
3
tortové oblátky
60 g
čokolády na varenie
20 g
Cery