dní
hod.
min.

Malinovo čučoriedková galettka

REKLAMA

Svieži, ovocný koláčik s krehkým maslovým cestom :)

  • 50Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 175 hladká špaldová múka
  • 90 studené maslo
  • 50 práškový cukor
  • 50 ml studená voda
  • čl citrónová šťava a kôra
  • čl vanilková esencia
  • vajce na potretie
  • 300 ovocie (ja som mala maliny čučoriedky)
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si odvážime múku, pridáme práškový cukor a nastrúhané studené maslo rovno z chladničky. V rukách spojíme všetky prísady, kým nám nevznikne jemná, sypká zmes.

2. Krok

Do takejto zmesi pridáme studenú vodu, vanilkovú esenciu a citrónovú kôru/šťavu (vanilka a citrón cesto krásne prevonia, ale nie je to potrebné, dá sa vynechať) a vytvoríme kompaktné cesto (ak je cesto lepivé, pridáme trochu múky, ak je príliš suché, pridáme trochu vody).

3. Krok

Cesto rozvaľkáme (guľatý tvar, ak je cesto nepravidelné, môžeme si kraje orezať, aby malo pekný okrúhly tvar) a do stredu nanesieme ovocie. (Necháme voľné okraje, aby sme galettku mohli zabaliť, odporúčam čerstvé ovocie, skúšala som aj mrazené, ale pustilo veľa vody a celé cesto som mala rozmočené).

4. Krok

Takto naplnenú galettku na miestach, kde máme nenaplnené cesto poprekladáme cez plnku a okraje potrieme vajíčkom.

5. Krok

Pečieme na 175°C cca 30' alebo do zlatista. 🙃

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (4)

4.5
2 months ago

Úžasný recept..prvýkrát robené a podarilo sa

2 months ago

mas to krasne a muselo to byt uzasne. Idem do toho! :-)

Top kategórie