REKLAMA

Losos na masle s horčicovou omáčkou

Skvelý pečený losos na masle, ktorým určite zabodujete.

REKLAMA
Oslava Dňa matiek vo veľkom štýle: 15 tipov na chutný obed, ktorý si zamiluje

Recept nájdeš v tomto článku

Oslava Dňa matiek vo veľkom štýle: 15 tipov na chutný obed, ktorý si zamiluje

Ingrediencie

porcií
2

Suroviny

  • 2 filety lososa s kožou Pridané do
  • 3 pl rastlinného oleja Pridané do
  • 2 plátky hrubšie masla Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • tymián Pridané do
  • 2 plátky citróna na ozdobu Pridané do

Na omáčku na lososa potrebujeme

  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 čajová lyžička horčica Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukru (najlepšie hnedého) Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Lososa nakrájame po dĺžke na približne 150 gramové filety. Dobre osolíme a okoreníme z každej strany

2. Krok

Na panvicu si dáme rastlinný olej. Na rozohriaty olej poukladáme filety lososa kožou dole

3. Krok

Na každý filet položíme navrch 2 kúsky masla, panvicu zakryjeme a necháme piecť 12-15 minút, celý čas zakryté. Losos sa bude celý čas piecť len na jednej strane, počas pečenia ho neotáčame

4. Krok

Na omáčku zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z polovičky citróna a lyžičku cukru

5. Krok

Upečeného lososa prelejeme omáčkou, ozdobíme plátkom citróna a bazalkou. Podávame napríklad s cuketovým ragú

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov