Losos na masle s horčicovou omáčkou

REKLAMA

Skvelý pečený losos na masle, ktorým určite zabodujete.

  • 40Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Suroviny

  • 2 filety lososa s kožou Pridané do
  • 3 pl rastlinného oleja Pridané do
  • 2 plátky hrubšie masla Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • tymián Pridané do
  • 2 plátky citróna na ozdobu Pridané do

Na omáčku na lososa potrebujeme

  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 1 čl horčice Pridané do
  • šťava z citróna Pridané do
  • 1 čl cukru (najlepšie hnedého) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Lososa nakrájame po dĺžke na približne 150 gramové filety. Dobre osolíme a okoreníme z každej strany

2. Krok

Na panvicu si dáme rastlinný olej. Na rozohriaty olej poukladáme filety lososa kožou dole

3. Krok

Na každý filet položíme navrch 2 kúsky masla, panvicu zakryjeme a necháme piecť 12-15 minút, celý čas zakryté. Losos sa bude celý čas piecť len na jednej strane, počas pečenia ho neotáčame

4. Krok

Na omáčku zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z polovičky citróna a lyžičku cukru

5. Krok

Upečeného lososa prelejeme omáčkou, ozdobíme plátkom citróna a bazalkou. Podávame napríklad s cuketovým ragú

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image David719

Losos na masle s horčicovou omáčkou

Skvelý pečený losos na masle, ktorým určite zabodujete.

40
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Lososa nakrájame po dĺžke na približne 150 gramové filety. Dobre osolíme a okoreníme z každej strany

2. Krok

Na panvicu si dáme rastlinný olej. Na rozohriaty olej poukladáme filety lososa kožou dole

3. Krok

Na každý filet položíme navrch 2 kúsky masla, panvicu zakryjeme a necháme piecť 12-15 minút, celý čas zakryté. Losos sa bude celý čas piecť len na jednej strane, počas pečenia ho neotáčame

4. Krok

Na omáčku zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z polovičky citróna a lyžičku cukru

5. Krok

Upečeného lososa prelejeme omáčkou, ozdobíme plátkom citróna a bazalkou. Podávame napríklad s cuketovým ragú

Ingrediencie
Suroviny
2
filety lososa s kožou
3 pl
rastlinného oleja
2 plátky
hrubšie masla
soľ
mleté čierne korenie
tymián
2 plátky
citróna na ozdobu
Na omáčku na lososa potrebujeme
2 pl
olivového oleja
1 čl
horčice
šťava z citróna
1 čl
cukru (najlepšie hnedého)