REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Liptovské droby

Liptovské droby je druh jaterníc so zemiakovou náplňou, ktoré sa vyrábajú na Liptove. Pre Liptovské droby je špecifická korenená zemiaková zmes so škvarkami plnená do bravčových alebo hovädzích čriev.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g zemiak Pridané do
  • 200 g bravčový bôčik alebo škvarky Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • sušený majorán Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • 1 m bravčové črevá Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najprv si nastrúhame zemiaky a upečieme bravčový bôčik s cibuľou. Upečený bôčik alebo škvarky zomelieme. Potom pridáme korenie, soľ a trochu cesnaku.

2. Krok

Črevá si narežeme približne na dĺžku 20 cm a z jednej strany buď zaviažeme prípadne zopneme špajdľou.

3. Krok

Môžeme začať plniť črevá pripravenou zmesou. Po naplnení ich zavreme aj z druhej strany.

4. Krok

Naplnené črevá vložíme do vriacej vody. Dlho nevaríme, aby sa nám nepotrhali. Uvarené droby si môžeme upiecť na oleji.

Podobné recepty

Karé na bylinkách + hráškové pyré

Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Chrumkavá zemiaková baba

Chrumkavá haruľa na plechu

Kórejské rezance "Jajangmyeon" s bravčovým mäsom a fazuľovou pastou

Toto tradičné kórejské jedlo pripravujem veľmi rada. Jajangmyeon je výdatné a sýte jedlo plné chuti a pohodlia. Tento recept som sa naučila počas môjho pobytu v Južnej Kórei. Je naozaj zaujímavé vidieť, ako sa z jednoduchých ingrediencií dá vytvoriť jedlo plné hĺbky a charakteru. Objatie v miske, ak chcete.

Kelový prívarok s bravčovým mäsom

Recept na kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave

Gója recept

Tradičné rómske jedlo gója.

"Alsaský choucroute" - mäso s kyslou kapustou

Ako človek, ktorý prekročil nemecko-francúzske hranice, som si vo Francúzsku často pochutnával na choucroute. Potom som začal toto lahodné tradičné jedlo z Alsaska pripravovať doma pre svoju rodinu a priateľov, až kým som recept nezdokonalil. Nádherná zmes kyslej kapusty, pikantných chutí a výdatného bravčového mäsa je jednoducho neodolateľná.

Podobné recepty

Karé na bylinkách + hráškové pyré

Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Chrumkavá zemiaková baba

Chrumkavá haruľa na plechu

Kórejské rezance "Jajangmyeon" s bravčovým mäsom a fazuľovou pastou

Toto tradičné kórejské jedlo pripravujem veľmi rada. Jajangmyeon je výdatné a sýte jedlo plné chuti a pohodlia. Tento recept som sa naučila počas môjho pobytu v Južnej Kórei. Je naozaj zaujímavé vidieť, ako sa z jednoduchých ingrediencií dá vytvoriť jedlo plné hĺbky a charakteru. Objatie v miske, ak chcete.

Kelový prívarok s bravčovým mäsom

Recept na kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave

Gója recept

Tradičné rómske jedlo gója.

"Alsaský choucroute" - mäso s kyslou kapustou

Ako človek, ktorý prekročil nemecko-francúzske hranice, som si vo Francúzsku často pochutnával na choucroute. Potom som začal toto lahodné tradičné jedlo z Alsaska pripravovať doma pre svoju rodinu a priateľov, až kým som recept nezdokonalil. Nádherná zmes kyslej kapusty, pikantných chutí a výdatného bravčového mäsa je jednoducho neodolateľná.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3725 receptov

Mascarpone

236 receptov

Mäsité jedlá

1823 receptov

Cestoviny

419 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Dezert

2605 receptov

Cícer

42 receptov

Večera

3417 receptov