REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Liptovské droby

Liptovské droby je druh jaterníc so zemiakovou náplňou, ktoré sa vyrábajú na Liptove. Pre Liptovské droby je špecifická korenená zemiaková zmes so škvarkami plnená do bravčových alebo hovädzích čriev.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g zemiak Pridané do
  • 200 g bravčový bôčik alebo škvarky Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • sušený majorán Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • 1 m bravčové črevá Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najprv si nastrúhame zemiaky a upečieme bravčový bôčik s cibuľou. Upečený bôčik alebo škvarky zomelieme. Potom pridáme korenie, soľ a trochu cesnaku.

2. Krok

Črevá si narežeme približne na dĺžku 20 cm a z jednej strany buď zaviažeme prípadne zopneme špajdľou.

3. Krok

Môžeme začať plniť črevá pripravenou zmesou. Po naplnení ich zavreme aj z druhej strany.

4. Krok

Naplnené črevá vložíme do vriacej vody. Dlho nevaríme, aby sa nám nepotrhali. Uvarené droby si môžeme upiecť na oleji.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4458 receptov

Mäsité jedlá

2121 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov