REKLAMA
   
Zdroj: Image Professionals GmbH from Canva
Lasagne s mletým mäsom
Recept na najlepšie lasagne s mletým mäsom.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
6
 - 500 g hovädzieho mletého mäsa
 - 1 ks Cibuľa
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 400 g pasírovaných paradajok
 - 100 g strúhaného syra
 - 2 Lyžice olivového oleja
 - 1 lyžička oregana
 - 250 g ricotty
 - 12 ks lasagní
 - 50 g parmezán
 - soľ a čierne korenie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte ich na panvici s olivovým olejom. Pridajte k nej mleté mäso a orestujte ho do hneda.
2. Krok 
  K mäsu pridajte pasírované paradajky, oregano, soľ a korenie. Takto pripravené mäso varíme asi 40 minút.
3. Krok 
  Medzitým si namočíme pláty lasagní do studenej vody.
4. Krok 
  Do zmesi mäsa a paradajok pridáme ricottu a dobre všetko premiešame.
5. Krok 
  Do pekáča dáme vrstvu lasagní, potom vrstvu mäsovej zmesi a posypeme ju strúhaným syrom. Takto postupujeme, kým nám nedojdu suroviny. Posledná vrstva by mala byť z mäsovej zmesi posypanej syrom.
6. Krok 
  Lasagne pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 30 minút.