![Langoše: recept bez kysnutia Langoše: recept bez kysnutia](https://eu.tastescdn.net/thumbor/uU3KJ6vEkt4FdSitXQkPZTejEas=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5Ba1l2MEfjv5_DWYauXo/1980e93d18b42aa5573723297119b7.jpeg)
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Langoše: recept bez kysnutia
Langoše sú tradičným slovenským jedlom, ktoré obvykle obsahuje droždie a kysne. Tento recept je však bez kysnutia.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 11⁄2 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 pl oleja
- 250 ml voda
- olej na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej miske zmiešajte múku, soľ, cukor a prášok do pečiva. Pridajte olej a pomaly pridávajte vodu, miešajte, kým sa nevytvorí hmota.
Položte cesto na dosku a mieste ho, kým nie je hladké a elastické. Rozďelte cesto na 4 rovnaké časti.
Na pomúčenej doske rozvaľkajte každú časť cesta na kruh dĺžky približne 15 cm.
Rozohrej olej v hrnci na strednom ohni a opatrne vkladajte langoše do oleja.
Vyprážajte langoše z oboch strán niekoľko minút.
Položte vyprážané langoše na papierový uterák, aby sa osušili a aby sa odstránil prebytočný olej.
Podávajte teplé langoše so syrom, smotanou, kyslou kapustou alebo s kečupom a majonézou.