REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Langoše: recept bez kysnutia

Langoše sú tradičným slovenským jedlom, ktoré obvykle obsahuje droždie a kysne. Tento recept je však bez kysnutia.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 112 lyžičky soli Pridané do
  • 1 lyžička cukru Pridané do
  • 1 lyžička prášku do pečiva Pridané do
  • 2 pl oleja Pridané do
  • 250 ml voda Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte múku, soľ, cukor a prášok do pečiva. Pridajte olej a pomaly pridávajte vodu, miešajte, kým sa nevytvorí hmota.

2. Krok

Položte cesto na dosku a mieste ho, kým nie je hladké a elastické. Rozďelte cesto na 4 rovnaké časti.

3. Krok

Na pomúčenej doske rozvaľkajte každú časť cesta na kruh dĺžky približne 15 cm.

4. Krok

Rozohrej olej v hrnci na strednom ohni a opatrne vkladajte langoše do oleja.

5. Krok

Vyprážajte langoše z oboch strán niekoľko minút.

6. Krok

Položte vyprážané langoše na papierový uterák, aby sa osušili a aby sa odstránil prebytočný olej.

7. Krok

Podávajte teplé langoše so syrom, smotanou, kyslou kapustou alebo s kečupom a majonézou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Večera

4119 receptov