REKLAMA

Zdroj: Luiz Ribeiro for Freepik

Ľahko pripravená omáčka z červeného vína

Aromatická, hlbokočervená omáčka, ktorá sa perfektne hodí k rôznym mäsovým pokrmom. Táto omáčka z červeného vína určite očarí vašich hostí.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 1 malé Cibuľa, jemne nakrájaná Pridané do
  • 2 PL paradajkový pretlak Pridané do
  • 500 ml červené víno Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 2 zväzok tymián Pridané do
  • 1 List Vavrín Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na prípravu červeného vína zahrejte olivový olej v hlbokom panvici alebo hrnci strednej veľkosti na strednom ohni.

2. Krok

Pridajte cibuľu a varte ju približne 5 minút, kým nebude mäkká a začne hnednúť.

3. Krok

Pridajte paradajkový pretlak a varíte ďalšie 2 minúty.

4. Krok

Vlejte víno a nechajte ho vrieť. Znížte teplo a nechajte víno vrieť približne 10 minút, kým sa nezredukuje na polovicu.

5. Krok

Pridajte vývar, tymián, bobkový list, soľ a korenie. Omáčku nechajte 15 minút povariť.

6. Krok

Odstráňte tymián a bobkový list. Na rozmixovanie a vyhladenie omáčky použite tyčový mixér alebo sitko.

7. Krok

Ak je potrebné, nechajte červené víno redukovať až do požadovanej konzistencie. Dochutte ho pridaním soli a korenia, ak je to potrebné. Táto omáčka sa môže podávať k akémukoľvek jedlu, ale najlepšie sa hodí k mäsu, ako je steak.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4603 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Raňajky

1351 receptov

Mascarpone

329 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4307 receptov