REKLAMA

Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami

Kuskus je tá správna voľba pre zdravší životný štýl!

REKLAMA
Ako pripraviť kuskus? Zaujímavá jemnozrnná cestovina, ktorú netreba variť

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť kuskus? Zaujímavá jemnozrnná cestovina, ktorú netreba variť

Ingrediencie

porcií
6
  • 200 g kuskusu Pridané do
  • 250 ml vriaceho vývaru Pridané do
  • 12 kg brokolica Pridané do
  • 125 g fazuľkových luskov Pridané do
  • 1 kus paradajka Pridané do
  • 1 kus póru Pridané do
  • 1 Hŕstka kešu orieškov Pridané do
  • 100 g feta Pridané do
  • 20 ml extra virgin olivového oleja Pridané do
  • štipku cukru Pridané do
  • 1 pl nadrobno nasekanej mäty Pridané do
  • 1 pl citrónová šťava Pridané do
  • maslo Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Začneme tým, že si v hrnci krátko povaríme v osolenej vode brokolicové ružičky a fazuľkové lusky nakrájané na centimetrové kúsky

2. Krok

Zatiaľ čo sa varia si nakrájame paradajku, pór a kešu oriešky na drobné kúsky

3. Krok

Odvážime 200 g kuskusu, dáme ho do misky, zalejeme vriacim vývarom (alebo vriacou vodou z kanvice), prikryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať

4. Krok

Na panvičke si rozohrejeme maslo s cesnakom, pridáme uvarenú brokolicu a fazuľkové lusky, pomaličky opekáme, aby všetko prevoňalo

5. Krok

Pripravíme si aj dressing zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, nasekanej čerstvej mäty a trošky cukru

6. Krok

Po 10 minútach dáme z kuskusu dole fóliu, vidličkou rozbijeme prípadné hrudky v kuskuse (kuskus má byť sypký)

7. Krok

Do kuskusu primiešame brokolicovo-fazuľkovú zmes, paradajku, pór a zalejeme ho dressingom. Všetko dôkladne premiešame

8. Krok

Naservírujeme do misky a posypeme rozdrobeným feta syrom a nasekanými orieškami. Ozdobíme čerstvým lístkom mäty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4197 receptov

Mäsité jedlá

2022 receptov

Mascarpone

292 receptov

Dezert

3174 receptov

Raňajky

1181 receptov

Večera

3871 receptov

Cestoviny

463 receptov