Kuracie stehná s batátmi a zeleninou

Kuracie stehná s batátmi a zeleninou

REKLAMA

Chrumkavé kuracie stehná s pečenými batátmi, paprikami a paradajkami tvoria fantastickú kombináciu. Inšpirovala som sa receptom televízneho šéfkuchára a trochu upravila podľa seba.

  • 60Minút
  • 6Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 6
  • ks kuracie stehienka
  • biely grécky jogurt
  • slnečnicový olej
  • červené papriky
  • paradajky
  • batáty
  • šalotky
  • korenie na hydinu
  • soľ
  • petržlenová vňať
  • kôpor
  • strúčik cesnaku
  • ligurček
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kuracie stehná si najskôr osolíme a okoreníme korením na hydinu. Takto pripravené stehná vložíme do misy so zmesou bieleho gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku, nasekaného ligurčeka a petržlenovej vňate. Necháme marinovať.

2. Krok

Medzitým si nakrájame na kúsky zeleninu - batáty, paradajky, papriky na kocky a šalotky na mesiačiky.

REKLAMA
3. Krok

Rozpálime si hlbokú panvicu a na troche oleja orestujeme kuracie stehná z každej strany, kým sa nezatiahne koža. Opečené mäso vyberieme a odložíme na tanier. Na výpeku si následne krátko opražíme nakrájanú zeleninu, poriadne premiešame. Ak máme panvicu vhodnú do trúby, tak už iba na zeleninu poukladáme opečené mäso a dáme piecť. V opačnom prípade preložíme orestovanú zeleninu do pekáča a na vrch poukladáme kuracie stehná.

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej trúbe na 180 stupňov, kým nie je mäsko upečené - cca. 35-40 minút.

Hodnotenia (1)

4.0
20 days ago

Podarilo sa SUPER !!! A hlavne, že chutilo.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie