:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kjPQS5epnEyCEnftvJDh/fbe8cdc1d88976980fb47e6b15784a.jpeg)
Kuracie stehná na zemiakoch, citróne a rozmaríne
Jednoduchý a pomerne ľahký obed vhodný ja na víkend.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie štvrte
- 4 pl olivový olej
- 10 ks menšie zemiaky
- 4 strúčiky cesnak
- 200 ml kurací vývar
- 2 vetvičky rozmarín
- 1 ks citrón
- podľa chuti soľ mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Dáme variť vodu, dobre ju osolíme a vložíme do nej celé, menšie zemiaky aj so šupkou. Povaríme ich cca 10 minút, scedíme, necháme krátko vychladiť rozrežeme ich na polovice, prípadne štvrtiny.
Rúru rozohrejeme na 200ºC.
Zemiaky preložíme do pekáča, pridáme na mesiačiky nakrájaný citrón, nadrobno nasekaný rozmarín, celé strúčiky cesnaku, trochu soli, korenie, 2 lyžice oleja a premiešame.
Kuracie štvrte rozrežeme na horné a dolné stehná a dobre ich osolíme a okoreníme.
Na veľkej panvici zahrejeme 2 lyžice oleja, opražíme na ňom kuracie kúsky z oboch strán do zlato-hneda a poukladáme ich na zemiaky.
Do panvice nalejeme vývar alebo vodu, vareškou stiahneme pripáleniny (v nich sa skýva kopec chuti) z dna panvice a rozmiešame ich vo vývare, ktorým potom zo strany podlejeme zemiaky a kurča v pekáči.
Pekáč zakryjeme pokrievkou (alobalom), vložíme do rúry na cca hodinu, pričom na posledných 15 minút pečieme odkryté.