Kuracie rizoto so šampiňónmi a hráškom

Kuracie rizoto so šampiňónmi a hráškom

Skvelé krémové rizoto.

  • 60Minút
  • 6Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 6
  • Infinity kuracie prsia
  • Infinity šampiňóny
  • Infinity sterilizovaný hrášok
  • Infinity ks šalotky
  • Infinity stručiky cesnak
  • Infinity hrnček ryža
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • drvená rasca
  • citrónová šťava

Postup

1. Krok

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké rezančeky, dáme do misky osolíme a okoreníme. Šampiňóny si očistíme a nakrájame (ak sú baby, môžeme nechať aj v celku), dáme do misky a ochutíme drvenou rascou.

2. Krok

Na troche masla si speníme najemno nakrájanú šalotku, pridáme kuracie prsia a necháme zatiahnuť. Potom pridáme pretlačené 2 strúčiky cesnaku a pripravené šampiňóny, pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nestratili farbu.

3. Krok

Pridáme ryžu (ryžu nepreplachujeme, aby si zachovala čo najviac škrobu) a opekáme, podlejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny ponorené, za občasného miešania necháme vodu odparovať a postupne ju prilievame. Vodu prilievame po malých množstvách, aby rizoto zostalo krémové.

4. Krok

Keď už je ryža takmer hotová, pridáme hrášok a ďalej miešame a podlievame. Dosolime podľa chuti alebo možeme pridať sójovku, prípadne vegetu. Keď je ryža uvarená podľa vašej chuti, vypneme rizoto a vmiešame lyžicu masla. Najlepšie chutí čerstvo uvarené, dobrú chuť.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (15)

4.4

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie