REKLAMA
Kuracie prsia v krémovej parmezánovej omáčke

Kuracie prsia v krémovej parmezánovej omáčke

Obed z jednej panvice

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 500 g kur prsia Pridané do
  • 200 g šampiňóny Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • olej Pridané do

Omáčka

  • 1 pl maslo Pridané do
  • 2 zúbky cesnaku Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 1 hrnček kur vývaru Pridané do
  • 200 ml šľahačková smotana Pridané do
  • strúhaný parmezán Pridané do
  • Hŕstka baby špenátu Pridané do
  • cesnakové korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Mäso umyjeme a narežeme na hrubšie rezne. Osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán na troche oleja . Vyberieme z panvice na tanier a odložíme na stranu.

2. Krok

Šampiňóny umyjeme a narežeme na širšie plátky. Opražíme ich v istom výpeku v ktorom sme pripravili mäso. Po pár minútach ich taktiež vyberieme a odložíme na druhý tanier.

3. Krok

Omáčka: K výpeku teraz pridáme 1 pl masla a necháme ho rozpustiť na miernom ohni. Dodáme pretlačený cesnak , chvíľu miešame a pridáme múku na zahustenie.

4. Krok

Primiešame vývar ( použila som z bujónu), smotanu, nastrúhaný parmezán a cesnakové korenie. Osolíme , okoreníme dobre zamiešame a nakoniec dodáme baby špenát. Varíme ešte 1-2 minúty , na záver do omáčky vrátime už hotové šampiňóny a mäso.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov