REKLAMA

Kurací perkelt s domácimi haluškami

Ak chcete obed na viac dní, uvarte si starú klasiku, ktorou nič nepokazíte. Čo poviete? ⬇️

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Na halušky potrebujete

  • 600 g múka hladká Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 300 g strúhané surové zemiaky Pridané do
  • voda dávam od oka Pridané do
  • soľ Pridané do

Na perkelt

  • 2 kuracie prsia Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 2 pl mletá červená paprika Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • rasca Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • voda na podliatie Pridané do
  • 2 x smotana na varenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • hladká múka Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Zmiešame si všetky ingrediencie na halušky. Halušky robíme cez haluškovač do hrnca s vodou ktorú sme si nechali prevariť.

2. Krok

Ako prvé si nakrájame kuracie prso, potom si najemno nakrájame cibuľu. Do hrnca si dáme rozpáliť olej a pomaly si pražíme cibuľu, na ktorú potom pridáme na kocky nakrájané prsia. Osolíme, aby mäsko pustilo šťavičku a zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.

3. Krok

Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a varíme, až kým mäso nezmäkne. Samozrejme premiešavame popri varení.Keď už je mäsko uvarené, v smotane vymiešame trošku hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s perkeltom a miešame. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme. Samozrejme ešte dochutíme podľa vašej chuti. Dobrú chuť!❤️

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov