:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zD2vrRDjHI1awCkl4b8D/d8bbc84c0b0fbb8449aacb187879f1.jpeg)
Kurací Cordon Bleu
Obľúbené a zaručene chutné jedlo každej slovenskej reštaurácie, ktoré si vždy zvolí každý, kto nevie čo si z ponúkaného jedálneho lístka vybrať. Táto klasika nikdy nesklame, prečo si ju teda nepripraviť aj doma napríklad na výnimočný sviatočný obed?
Ingrediencie
- 6 kuracie prsia
- 100 g kuracia šunka
- 150 g Niva syr
- 50 g hladká múka
- 1 vajce
- 100 g strúhanka
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia očistíme a do každého urobíme pozdĺžne nožom dostatočne veľký otvor.
Do plátku šunky zabalíme trochu syra s modrou plesňou a takto zabalenú šunkovú rolku vložíme do otvoru v mäse.
Plnené kuracie mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (najprv v múke, následne vo vajíčku a na záver v strúhanke).
Pripravené Cordony opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja z oboch strán do zlatista.
Opečené mäso poukladáme na plech podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200°C dopiecť. Po 10 minútach mäso odkryjeme a dopekáme ešte 5 minút.