:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Wuln1670t0e_ReO60kd_/97c8905e15fc3f0434d4dd2883ba9b.jpeg)
Zdroj: Pexels
Krémové tekvicové cestoviny
Vyskúšajte tieto jednoduché tekvicové cestoviny s mascarpone a parmezánom. Hodvábna tekvicová omáčka na cestoviny je chutná a zdravá.

Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
- 2 pl olivový olej
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 500 g Tekvicové kocky
- 50 ml plnotučné mlieko
- 2 pl paradajkový pretlak
- 2 pl mascarpone
- 350 g penne cestoviny
- 40 g parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Na strednom plameni rozohrejte olej v panvici a pridajte cibuľu so štipkou soli. Smažte ju do sklovita.
Do panvice pridajte pretlačený cesnak a smažte do zlatista.
Odstavte panvicu z ohňa a nechajte ju 10 minút vychladnúť.
Uvarte kocky tekvice do mäkka vo vode so štipkou soli 10-15 minút.
Keď je hotová, vodu sceďte a pomocou ponorného mixéra pripravte tekvicové pyré.
Do pyré postupne pridávajte mlieko a následne pridajte osmaženú cibuľu a všetko spolu rozmixujte.
Teraz pridajte paradajkový pretlak na panvicu a primiešajte syr mascarpone. Nechajte premiešať na miernom ohni.
Do paradajkového pretlaku pridajte tekvicové pyré a všetko dobre rozmixujte na krémovú omáčku. V prípade potreby pridajte viac mlieka.
Medzitým uvarte cestoviny v nádobe s trochou olivového oleja a soli. Po uvarení cestoviny sceďte, ale jednu šálku vody z nich si nechajte.
Cestoviny preložte do krémovej tekvicovej omáčky. Pridajte aj vodu z cestovín.
Nakoniec cestoviny posypte parmezánom a dochuťte ich obľúbenými bylinkami.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vVGhYpr-WaJMhF6aQ4r9/742707a74d01ea593ebcb267592cbb.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3iuWf0k92jU7Nqq1c14T/c414d7bcdf91331247fbfee06c179e.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SBuLKU_AqE-hstTLUb_6/707c87606442a54b4e1a724bb4c1c1.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jhMVTxkvVbpOtyuVoxJ4/3b8864bcbb6e1f30b755e687dde0fe.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2TyAzZ0znJXJCRdZuWsf/8c59babc59acccb3c96fe9c6bb4880.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_jsmV9D9R4ajDFKxEX8t/b8c830feef22fcba4d801cfa97c0c3.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 