dní
hod.
min.

Krémové rizoto so špenátom a šampiňónmi

REKLAMA

Znova recept od mojich milovaných Fitshakerákov 🙂 Chcela som niečo zdravšie a aj napriek tomu, že veľmi rizotá nemusím, dala som tomuto krémovému šancu a dopadlo to naozaj nad moje očakávania. Plnohodnotný obed plný zeleniny splnil to, čo mal.

  • 60Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • hrnček ryža Arborio
  • ks cibuľa
  • 10 ks šampiňóny
  • strúčiky cesnak
  • ks cuketa
  • 200 baby špenát
  • parmezán
  • zeleninový vývar
  • 50 maslo
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kurkuma
  • olivový olej
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu nakrájame a orestujeme ju na troške olivového oleja.

2. Krok

Pridáme ryžu a dôkladne obalíme v olivovom oleji.

3. Krok

Vývar po naberačkách prilievame do ryže (dáme len toľko, aby bola ryža prikrytá). Osolíme, okoreníme a dáme kurkumu. Prikryjeme a necháme variť.

4. Krok

Vývar prilievame po častiach, vždy keď sa odparí, aby sa ryža neprilepila.

5. Krok

Na panvici orestujeme cesnak, pridáme čerstvé šampiňóny nakrájané na plátky, nadrobno nakrájanú cuketu a dochutíme. Nakoniec pridáme čerstvý špenát a niekoľko minút dusíme.

6. Krok

Do uvarenej ryže pridáme ešte trošku vývaru, kúsok masla a nastrúhaný parmezán. Dobre premiešame a dochutíme.

7. Krok

Pridáme zeleninu a zľahka zamiešame. Podávame posypané syrom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
4 months ago

vynikajúce robila som v sobotu vsetko sa zjedlo

Top kategórie