Krémové rizoto s hubami

Krémové rizoto s hubami

REKLAMA

Jeden z našich obľúbených letných receptov je jednoznačne toto krémové rizoto. Neváhaj a vyskúšaj aj ty.

  • 60Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 6
  • 400 ryža
  • 250 šampiňóny
  • ks cibuľa
  • 250 ml smotana na varenie
  • 500 ml vývar z hríbov
  • 150 maslo kocka
  • čl soľ
  • čl mleté čierne korenie
  • za hrsť petržlenová vňať
  • pl olivový olej
  • pl syr Grana Padano strúhaný
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Cibuľu očistíme, nakrájame a opečieme na olivovom oleji.

2. Krok

Hríby taktiež očistíme, hlavičky nakrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli.

3. Krok

Zvyšné časti hríbov zalejeme vodou a varíme 10 minút.

4. Krok

K opečenej cibuli a hríbom pridáme ryžu, ktorú postupne zalievame vývarom z hríbov. Následne pridáme soľ a korenie.

5. Krok

Keď je ryža mäkká, zalejeme ju smotanou a pridáme maslo.

6. Krok

Za stáleho miešania varíme, aby sa chute spojili.

7. Krok

Nakoniec pridáme Grana padano a naposledy premiešame.

8. Krok

SERVÍROVANIE: Rizoto servírujeme do hlbokého taniera. Posypeme syrom Grana padano a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

9. Krok

"Famózne krémové rizoto, chutí skoro ako to pravé talianske."

Hodnotenia (1)

4.0
13 days ago

Dnes sme odskusali a chutilo velmi :) dakujem :)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie