REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3Apg2Qg_8gAcOs110a_X/32e0b279c2b1927608e28c26428614c1.jpg)
Krémové rizoto s hubami
Jeden z našich obľúbených letných receptov je jednoznačne toto krémové rizoto. Neváhaj a vyskúšaj aj ty.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 400 g ryža
- 250 g huba
- 1 ks Cibuľa
- 250 ml smotana na varenie
- 500 ml vývar z hríbov
- 150 g butter v3
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
- za hrsť petržlen
- 1 pl olivový olej
- 2 pl syr Grana Padano strúhaný
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
POSTUP: Cibuľu očistíme, nakrájame a opečieme na olivovom oleji.
2. Krok
Hríby taktiež očistíme, hlavičky nakrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli.
3. Krok
Zvyšné časti hríbov zalejeme vodou a varíme 10 minút.
4. Krok
K opečenej cibuli a hríbom pridáme ryžu, ktorú postupne zalievame vývarom z hríbov. Následne pridáme soľ a korenie.
5. Krok
Keď je ryža mäkká, zalejeme ju smotanou a pridáme maslo.
6. Krok
Za stáleho miešania varíme, aby sa chute spojili.
7. Krok
Nakoniec pridáme Grana padano a naposledy premiešame.
8. Krok
SERVÍROVANIE: Rizoto servírujeme do hlbokého taniera. Posypeme syrom Grana padano a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
9. Krok
"Famózne krémové rizoto, chutí skoro ako to pravé talianske."