REKLAMA

Zdroj: Pixabay: RitaE

Krémové pikantné kuracie fazuľové biele chilli

Tento upokojujúci a výdatný recept kombinuje chutné kuracie mäso s množstvom aromatických korenín, jemnou fazuľou a aromatickou zeleninou a vytvára krémové, pikantné, ale nie príliš ostré chilli, ktorému sa jednoducho nedá odolať.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7
  • 1 lb Vykostené kuracie prsia bez kože, nakrájané na kocky Pridané do
  • 1 polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 2 Stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 2 plechovky Fazuľa severná, odkvapkaná Pridané do
  • 2 plechovky Nakrájané zelené čili papričky Pridané do
  • 2 čajová lyžička mletej rasce Pridané do
  • 1 čajová lyžička sušené oregano Pridané do
  • 14 čajová lyžička paprika biela Pridané do
  • 14 čajová lyžička Kajenské korenie (nepovinné pre tých, ktorí chcú trochu páliť) Pridané do
  • 4 poháre Kurací vývar Pridané do
  • 2 poháre Rozdrobený syr monterey jack Pridané do
  • Kyslá smotana a nasekaný čerstvý koriander na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Začnite zohrievaním olivového oleja vo veľkom hrnci na polievku na stredne silnom ohni. Keď sa olej zohreje, pridajte kuracie mäso a varte, kým už nie je ružové. Tento krok je nevyhnutný na získanie aromatického základu pre naše chilli.

2. Krok

Do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a varte, kým nezmäknú. Vždy odporúčam používať čerstvé suroviny, pretože vytvárajú výraznejší chuťový profil.

3. Krok

Potom do hrnca pridajte fazuľu, čili, rascu, oregano, biele korenie a kajenské korenie. Všetko premiešajte, aby sa dobre spojilo. Nezabudnite, že nepretržité miešanie môže zabrániť prilepeniu prísad na dno, preto udržujte drevenú lyžicu v pohybe!

4. Krok

Teraz prilejte kurací vývar a zmes priveďte do varu. Hrniec prikryte, znížte teplotu a nechajte variť približne hodinu. Čím dlhšie ju necháte variť, tým viac sa chute spoja, preto sa s týmto krokom neponáhľajte.

5. Krok

Po hodine odstráňte pokrievku a do hrnca pridajte rozdrobený syr. Miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí v polievke. Vďaka tomu získa vaše čili bohatú a krémovú konzistenciu, ktorá je jednoducho božská.

6. Krok

Nakoniec čili naberte do misiek a každú porciu ozdobte kopčekom kyslej smotany a posypte čerstvým koriandrom. Kyslá smotana pretne pikantnosť, zatiaľ čo koriander dodá tomuto výdatnému jedlu osviežujúci nádych.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2114 receptov

Obed

4436 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Večera

4115 receptov

Cestoviny

500 receptov