REKLAMA

Krémová bryndzová nátierka s cibuľkou a pažítkou

Overený recept na výbornú bryndzovú nátierku, ktorá chutí jemne, ale má typickú slovenskú bryndzovú iskru

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 200 g bryndze najlepšie ovčej mäkkej čerstvej Pridané do
  • 100 g masla alebo lučiny izbová teplota pre jemnejšiu chuť Pridané do
  • 1 malé červená cibuľa alebo jarná cibuľka Pridané do
  • 1 pl kyslej smotany len ak chceš krémovejšiu konzistenciu Pridané do
  • 12 čl mletej sladkej papriky Pridané do
  • Štipka čierneho korenia Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
  • pár vetvičiek pažítky alebo kôpru na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Maslo alebo lučinu vymiešaj dohladka.

2. Krok

Pridaj bryndzu, smotanu, papriku, korenie a premiešaj do hladka.

3. Krok

Nakoniec vmiešaj nasekanú cibuľu a prípadne ešte dochuť podľa seba.

4. Krok

Nátierku nechaj 10–15 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.

5. Krok

Podávaj s čerstvým chlebom, pečivom alebo opečeným toastom.

6. Krok

Tipy: Ak chceš luxusnejšiu verziu, pridaj trošku nakrájanej sušenej šunky, vlašské orechy alebo pár kvapiek citrónovej šťavy. Výborne sa hodí aj na jednohubky s prepichnutým kúskom cherry paradajky alebo olivy.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4989 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4705 receptov

Rýchle jedlá

4253 receptov

Patizón

13 receptov

Droždie

548 receptov

Lacné jedlá

1560 receptov

Šaláty

407 receptov