REKLAMA

Krémová bryndzová nátierka s cibuľkou a pažítkou

Overený recept na výbornú bryndzovú nátierku, ktorá chutí jemne, ale má typickú slovenskú bryndzovú iskru

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 200 g bryndze najlepšie ovčej mäkkej čerstvej Pridané do
  • 100 g masla alebo lučiny izbová teplota pre jemnejšiu chuť Pridané do
  • 1 malé červená cibuľa alebo jarná cibuľka Pridané do
  • 1 pl kyslej smotany len ak chceš krémovejšiu konzistenciu Pridané do
  • 12 čl mletej sladkej papriky Pridané do
  • Štipka čierneho korenia Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
  • pár vetvičiek pažítky alebo kôpru na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Maslo alebo lučinu vymiešaj dohladka.

2. Krok

Pridaj bryndzu, smotanu, papriku, korenie a premiešaj do hladka.

3. Krok

Nakoniec vmiešaj nasekanú cibuľu a prípadne ešte dochuť podľa seba.

4. Krok

Nátierku nechaj 10–15 minút odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.

5. Krok

Podávaj s čerstvým chlebom, pečivom alebo opečeným toastom.

6. Krok

Tipy: Ak chceš luxusnejšiu verziu, pridaj trošku nakrájanej sušenej šunky, vlašské orechy alebo pár kvapiek citrónovej šťavy. Výborne sa hodí aj na jednohubky s prepichnutým kúskom cherry paradajky alebo olivy.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

271 receptov

Obed

4997 receptov

Mäsité jedlá

2299 receptov

Večera

4719 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Raňajky

1573 receptov

Dezert

3871 receptov