REKLAMA

Zdroj: monica-photo by Getty Images

Korenistý diviačí guláš

Klasický diviačí guláš, ktorý sa pripravuje s červeným vínom, koreňovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideálny pre chladné zimné dni a špeciálne príležitosti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g Divina mäso (jeleň, srnka alebo diviak) Pridané do
  • 200 g cibule Pridané do
  • 2 PL maslo Pridané do
  • 200 g mrkiev Pridané do
  • 100 g zeler Pridané do
  • 1 Kus strúčik cesnaku Pridané do
  • 350 ml červené víno Pridané do
  • 350 ml Diviakový vývar Pridané do
  • 2 Kus bobkové listy Pridané do
  • 1 Čajová lyžička borievka Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka Čierny korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Na prípravu diviakového gulášu nakrájajte divinu na približne 2 cm veľké kocky. Cibuľu, mrkvu a zeler ošúpte a nakrájajte na hrubé kocky. Cesnak jemne nakrájajte.

2. Krok

Rozohrejte maslo v veľkom hrnci a opečte v ňom mäso zo všetkých strán. Vyberte mäso z hrnca a odložte ho na stranu.

3. Krok

Na rovnakej panvici opražte cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak, kým nie sú mäkké. Mäso znovu vložte do hrnca.

4. Krok

Pridajte červené víno, divinový fond, bobkové listy a borievky a priveďte všetko do varu. Znížte teplo a nechajte guláš dusiť 2 hodiny.

5. Krok

Diviakový guláš dochutiť soľou a korením a podávať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov