REKLAMA

Zdroj: monica-photo by Getty Images

Korenistý diviačí guláš

Klasický diviačí guláš, ktorý sa pripravuje s červeným vínom, koreňovou zeleninou a čerstvými bylinkami. Ideálny pre chladné zimné dni a špeciálne príležitosti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g Divina mäso (jeleň, srnka alebo diviak) Pridané do
  • 200 g cibule Pridané do
  • 2 PL maslo Pridané do
  • 200 g mrkiev Pridané do
  • 100 g zeler Pridané do
  • 1 Kus strúčik cesnaku Pridané do
  • 350 ml červené víno Pridané do
  • 350 ml Diviakový vývar Pridané do
  • 2 Kus bobkové listy Pridané do
  • 1 Čajová lyžička borievka Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka Čierny korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Na prípravu diviakového gulášu nakrájajte divinu na približne 2 cm veľké kocky. Cibuľu, mrkvu a zeler ošúpte a nakrájajte na hrubé kocky. Cesnak jemne nakrájajte.

2. Krok

Rozohrejte maslo v veľkom hrnci a opečte v ňom mäso zo všetkých strán. Vyberte mäso z hrnca a odložte ho na stranu.

3. Krok

Na rovnakej panvici opražte cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak, kým nie sú mäkké. Mäso znovu vložte do hrnca.

4. Krok

Pridajte červené víno, divinový fond, bobkové listy a borievky a priveďte všetko do varu. Znížte teplo a nechajte guláš dusiť 2 hodiny.

5. Krok

Diviakový guláš dochutiť soľou a korením a podávať.

Podobné recepty

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Jelení guláš so zemiakmi

Tradičný slovenský recept na jelení guláš so zemiakmi. Jeho príprava je trochu časovo náročná, ale výsledok stojí za to.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Jelení guláš s knedľou

Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.

Exotické kuracie karí so zeleninou a ryžou basmati

Tento recept na kuracie kari so zeleninou je absolútnou povinnosťou pre všetkých milovníkov exotickej kuchyne. Vynikajúco zaokrúhlené s jemnou pikantnosťou a sviežou chuťou pikantného korenia prinášajú na stôl farbu a chuť - skutočný pôžitok pre chuťové bunky! Ako vášnivá kuchárka som medzitým vyskúšala už mnoho karí jedál, ale toto kuracie karí vždy upúta pozornosť najmä mojich hostí.

Diviaková stehná s omáčkou

Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.

Husťavá Gulašová Polievka na Silvestra

Sýto-ochutená gulašová polievka, ktorá je perfektná na prežitie silvestrovskej noci alebo na boj proti opici na Nový rok. Je bohatá na arómu papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a pripravuje sa s kubíkom zemiakov, mrkvy a samozrejme hovädzieho mäsa.

Podobné recepty

Pečená divina v omáčke

Pikantné jedlo z diviny, ktoré je obľúbené najmä v chladnom období. Pečená divina sa dusí v aromatickej omáčke, vďaka čomu je obzvlášť jemná a šťavnatá. Jedlo sa najlepšie podáva s knedľou a červenou kapustou.

Plnené zemiakové placky

Placky zemiakové má každý rád ,,naplnené chutia tiež fajn, skúste 👌😉

Jelení guláš so zemiakmi

Tradičný slovenský recept na jelení guláš so zemiakmi. Jeho príprava je trochu časovo náročná, ale výsledok stojí za to.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.

Jelení guláš s knedľou

Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.

Exotické kuracie karí so zeleninou a ryžou basmati

Tento recept na kuracie kari so zeleninou je absolútnou povinnosťou pre všetkých milovníkov exotickej kuchyne. Vynikajúco zaokrúhlené s jemnou pikantnosťou a sviežou chuťou pikantného korenia prinášajú na stôl farbu a chuť - skutočný pôžitok pre chuťové bunky! Ako vášnivá kuchárka som medzitým vyskúšala už mnoho karí jedál, ale toto kuracie karí vždy upúta pozornosť najmä mojich hostí.

Diviaková stehná s omáčkou

Vynikajúce diviakové stehno, pomaly pečené, kým nie je jemné a šťavnaté. Toto robustné a obnovujúce jedlo je perfektné pre chladné zimné večery a špeciálne príležitosti.

Husťavá Gulašová Polievka na Silvestra

Sýto-ochutená gulašová polievka, ktorá je perfektná na prežitie silvestrovskej noci alebo na boj proti opici na Nový rok. Je bohatá na arómu papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a pripravuje sa s kubíkom zemiakov, mrkvy a samozrejme hovädzieho mäsa.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3970 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1927 receptov

Dezert

2907 receptov

Raňajky

1033 receptov

Veľkonočné

223 receptov

Večera

3641 receptov

Šaláty

325 receptov