![Koláč s mascarpone a jahodami Koláč s mascarpone a jahodami](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pLf5dUfQhfFVoiUWiqswgjwXeGc=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/w9Wov46L7Lbj3I_ylFCy/2b2888e0a229e05aefbd585340ceac.jpg)
Zdroj: by iaroshenko from Canva
Koláč s mascarpone a jahodami
Letný koláč s mascarpone a jahodami.
Ingrediencie
- 200 g hladká múka
- 100 g kryštálový cukor
- 3 vajce
- 100 ml mlieko
- 100 ml olej
- 1 Balík kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
- 250 g mascarpone
- 250 ml šľahačka
- 100 g jemného cukru
- 500 g čerstvých jahod
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rozohrejte rúru na 180°C.
Pripravte si kryštálový cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor a premiešajte.
Pridajte vajcia, mlieko a rastlinný olej a všetko dôkladne zmiešajte.
Toto cesto nalejte na pripravený plech a dajte piecť do predhriatej rúry približne na 20 minút.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť a potom ho nakrájajte na polovicu.
Do malej misky si dajte jemný cukor a vmiešajte doň mascarpone.
Smotanu na šľahanie šľahajte do tuha a potom ju opatrne vmiešajte do mascarpone.
Polovicu krému nanesiete na spodnú časť koláča a rozotrite ju do rovnej vrstvy.
Na krém kladiete nakrájané jahody.
Zvyšok krému potom naneste na jahody a opäť ju rozotrite do rovnej vrstvy.
Nakoniec priložte zvyšné cesto a potrite zvyšným krémom.
Vložte koláč do chladničky na minimálne 30 minút.
Nakrájajte na porcie a podávajte.