:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jq9JJY0bgLpMZAgKWJKK/9c317c969f00c2f6432ee03bf239fa.jpeg)
Zdroj: Pixabay: ink_lee0
Klasický chrumkavý kačací steak Frites
Kačací steak Frites mení typickú francúzsku pochúťku, ktorou je steak frites, a nahrádza starý dobrý steak sofistikovanou kačacinou.
Ingrediencie
- 4 Kačacie prsia s kožou
- 1 kg Zemiaky, najlepšie Russet
- 4 polievková lyžica olivový olej
- Soľ podla chuti
- Korenie podľa chuti
- 5 vetvičky Tymián, čerstvý
- 4 strúčiky Cesnak, mletý
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou hranolčekov. Predhrejte rúru na 200 C a nakrájajte zemiaky na požadovaný tvar. Obalte ich v olivovom oleji, osolte a okoreňte, aby boli všetky hranolčeky pokryté. Rozložte ich na plech a vložte do rúry. Ich príprava bude trvať približne 45 - 50 minút, ale sledujte ich, aby boli zlatohnedé. Ak ich v polovici otočíte, dosiahnete rovnomerné prepečenie.
Kým hranolčeky čarovali, pripravte si kačicu. Na základe vlastných skúseností odporúčam, aby ste mastnú stranu kačacích pŕs narezali krížom-krážom, pričom sa zareže do tuku, ale nie do mäsa. Vďaka tomu sa tuk počas pečenia ľahko vyškvarí a koža bude chrumkavá.
Rozpáľte panvicu s nepriľnavým povrchom na strednom ohni a položte prsia kožou nadol. Varte asi 6-7 minút, kým koža nie je chrumkavá, potom ju otočte a varte ďalších 5-6 minút. Ak ich vyberiete, kým sú v strede ešte ružové, dosiahnete dokonalú stredne prepečenú prepečenosť.
Kačicu nechajte niekoľko minút odpočívať a potom ju nakrájajte na pásiky. Kačacie prúžky poukladajte na tanier a hranolky osušte na kuchynskom papieri, aby ste odstránili prebytočný olej. Hranolky potom položte na tanier vedľa kačice.
Fritézu posypte čerstvým tymiánom a mletým cesnakom. Táto kombinácia dodá hranolčekom neuveriteľnú bylinkovú chuť.
Podávajte horúce so šalátom alebo dipom podľa vlastného výberu a voilá - kačací steak je pripravený na konzumáciu!














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XY3TQXNNzCalampwR9MF/58b478193759ea675f38a8e38f1e70.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4KTUsDujnh-z116Q6M_D/0f5e5483cbe58e6360be01e9d652f4.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8XtCLaUTYfQCW2RZWKXF/b54acd5f457aa932d06987fc7d6ae7.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vVGhYpr-WaJMhF6aQ4r9/742707a74d01ea593ebcb267592cbb.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wI05Q3pGMVtEG1QcjkPd/ab85f2e435b92263129523c612fa0a.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M2NjoSKw3KsAwmPF6jew/6d2f3f2d613c4e693ef3470f08f4bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KHoT_gdpTtMzShAwcDvs/52ff5263d66529ec85626225d1f925.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 