Kapustníky
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
Kvások
- 2 dl mlieko
- 25 g čerstvé droždie
- 1 čajová lyžička kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička polohrubá múka
Cesto
- 500 g polohrubá múka
- 1 dl mlieko
- 1 kus vajce
- 1 dl slnečnicový olej
- 1 čajová lyžička kryštálový cukor
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
Plnka
- 1 kg kyslá kapusta
- 200 g slanina
- 1 kus Cibuľa
- podľa chuti soľ a korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Nakrájam si slaninu a cibuľu na drobné kúsky a osmažím ich v hrnci. K osmaženej zmesi pridám kvasenú kapustu. Okorením a mierne osolím a nechám dusiť v hrnci.
Z mlieka, droždia, cukru a múky si pripravím kvások, ktorý nechám odpočívať na teplom mieste.
Do veľkej misy si nasypem preosiatu múku, pridám k nej mlieko, vajce, olej, cukor, soľ a na záver vykysnutý kvások. Rukou si vymiesim cesto, ktoré jemne zvrchu posypem múkou a zakryté pod čistou utierkou nechám kysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkám na pomúčenej doske a vykrajujem kruhy. V rukách ešte ponaťahujem do strán a plním našou kapustovou plnkou.
Kapustníky si položím na masťou vymastený plech a každý kapustník pomastím a poprepichujem vrch vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút do červena. Pred koncom pečenia ich ešte raz pomažem masťou.
Komentáre (2)
Vyzerá luxusne, ukladám receptík.
Vyzerá skvelo!