Kapustníky

REKLAMA
  • 120Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Kvások

  • 2 dl mlieko Pridané do
  • 25 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 čajová lyžička kryštálový cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička polohrubá múka Pridané do

Cesto

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 dl mlieko Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 dl slnečnicový olej Pridané do
  • 1 čajová lyžička kryštálový cukor Pridané do
  • 12 čajová lyžička soľ Pridané do

Plnka

  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 200 g slanina Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • podľa chuti soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nakrájam si slaninu a cibuľu na drobné kúsky a osmažím ich v hrnci. K osmaženej zmesi pridám kvasenú kapustu. Okorením a mierne osolím a nechám dusiť v hrnci.

2. Krok

Z mlieka, droždia, cukru a múky si pripravím kvások, ktorý nechám odpočívať na teplom mieste.

3. Krok

Do veľkej misy si nasypem preosiatu múku, pridám k nej mlieko, vajce, olej, cukor, soľ a na záver vykysnutý kvások. Rukou si vymiesim cesto, ktoré jemne zvrchu posypem múkou a zakryté pod čistou utierkou nechám kysnúť.

4. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkám na pomúčenej doske a vykrajujem kruhy. V rukách ešte ponaťahujem do strán a plním našou kapustovou plnkou.

5. Krok

Kapustníky si položím na masťou vymastený plech a každý kapustník pomastím a poprepichujem vrch vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút do červena. Pred koncom pečenia ich ešte raz pomažem masťou.

Komentáre (2)

Jarmila 21. 7. 2021

Vyzerá skvelo!

Lesana 12. 6. 2021

Vyzerá luxusne, ukladám receptík.

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky starej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Kapustníky z kyslej kapusty
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Halušky so špenátom
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Halušky so špenátom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky starej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Kapustníky z kyslej kapusty
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bryndzové halušky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Halušky so špenátom
Recept od prémiového používateľa
4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14

Halušky so špenátom

4.3
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 14
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1113 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

426 receptov

Večera

964 receptov

Dezert

849 receptov

Pečivo

131 receptov
Recipe author image Janci

Kapustníky

120
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Nakrájam si slaninu a cibuľu na drobné kúsky a osmažím ich v hrnci. K osmaženej zmesi pridám kvasenú kapustu. Okorením a mierne osolím a nechám dusiť v hrnci.

2. Krok

Z mlieka, droždia, cukru a múky si pripravím kvások, ktorý nechám odpočívať na teplom mieste.

3. Krok

Do veľkej misy si nasypem preosiatu múku, pridám k nej mlieko, vajce, olej, cukor, soľ a na záver vykysnutý kvások. Rukou si vymiesim cesto, ktoré jemne zvrchu posypem múkou a zakryté pod čistou utierkou nechám kysnúť.

4. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkám na pomúčenej doske a vykrajujem kruhy. V rukách ešte ponaťahujem do strán a plním našou kapustovou plnkou.

5. Krok

Kapustníky si položím na masťou vymastený plech a každý kapustník pomastím a poprepichujem vrch vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút do červena. Pred koncom pečenia ich ešte raz pomažem masťou.

Ingrediencie
Kvások
2 dl
mlieko
25 g
čerstvé droždie
1 čajová lyžička
kryštálový cukor
1 čajová lyžička
polohrubá múka
Cesto
500 g
polohrubá múka
1 dl
mlieko
1 ks
vajce
1 dl
slnečnicový olej
1 čajová lyžička
kryštálový cukor
12 čajová lyžička
soľ
Plnka
1 kg
kyslá kapusta
200 g
slanina
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ a korenie