Ingrediencie

počet porcií 10

Kvások

  • Infinity dl mlieko
  • Infinity čerstvé droždie
  • Infinity čl kryštálový cukor
  • Infinity čl polohrubá múka

Cesto

  • Infinity polohrubá múka
  • Infinity dl mlieko
  • Infinity ks vajce
  • Infinity dl slnečnicový olej
  • Infinity čl kryštálový cukor
  • Infinity čl soľ

Plnka

  • Infinity kg kyslá kapusta
  • Infinity slanina
  • Infinity ks cibuľa
  • podľa chuti soľ a korenie

Postup

1. Krok

Nakrájam si slaninu a cibuľu na drobné kúsky a osmažím ich v hrnci. K osmaženej zmesi pridám kvasenú kapustu. Okorením a mierne osolím a nechám dusiť v hrnci.

2. Krok

Z mlieka, droždia, cukru a múky si pripravím kvások, ktorý nechám odpočívať na teplom mieste.

3. Krok

Do veľkej misy si nasypem preosiatu múku, pridám k nej mlieko, vajce, olej, cukor, soľ a na záver vykysnutý kvások. Rukou si vymiesim cesto, ktoré jemne zvrchu posypem múkou a zakryté pod čistou utierkou nechám kysnúť.

4. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkám na pomúčenej doske a vykrajujem kruhy. V rukách ešte ponaťahujem do strán a plním našou kapustovou plnkou.

5. Krok

Kapustníky si položím na masťou vymastený plech a každý kapustník pomastím a poprepichujem vrch vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút do červena. Pred koncom pečenia ich ešte raz pomažem masťou.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

4.0
a day ago

Vyzerá luxusne, ukladám receptík.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie