Kapustnica s klobáskou

Kapustnica s klobáskou

REKLAMA

Kapustová polievka musí byť u nás s klobáskou, takto ju robievam ja.

  • 150Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

počet porcií 12
  • kg kyslá kapusta
  • ks klobása
  • hrste dubáky
  • ks žltá cibuľa
  • strúčiky cesnaku
  • 1.5 kg bravčové mäso
  • slnečnicový olej
  • soľ
  • ks bobkový list
  • čl kmín
  • guličiek celé čierne korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame nadrobno. Bravčové mäso nakrájame na kocky. Mäso podusíme na opraženej cibuli, kým sa nezatiahne. Pridáme cesnak a červenú mletú papriku a poriadne premiešame vareškou.

2. Krok

Premytú kyslú kapustu pridáme k mäsu spolu s hríbmi, ktoré sme si deň pred tým namočili do vody a premiešame. Pridáme koreniny a zalejeme vodou. Zhruba v polovici varenia pridáme klobásky, osolíme a prípadne dochutíme ešte korením.

REKLAMA
3. Krok

Keď je kapustnica hotová, klobásky vyberieme, nakrájame na kolieska a vrátime do hrnca.

4. Krok

My si ku kapustnici zvykneme robiť široké rezance ako prílohu, prípadne zemiaky. Ale veľmi dobre chutí aj s mäkkým chlebíkom.

Hodnotenia (1)

5.0
2 months ago

Tie rezance ma prekvapili, skúsim niekedy :-)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie