REKLAMA

Zdroj: Pixabay : Einladung_zum_Essen

Kapusta Savoy so zemiakmi a slaninou

Úžasne jednoduchý, ale chutný šalát z kapusty je niečo, čo vždy podávam svojej rodine, keď klesne teplota. Toto jedlo je pripravené z čerstvej kapusty a aromatických korenín a je skutočnou pochúťkou. Našťastie, s týmto receptom je ťažké urobiť chybu, pretože ingrediencie a kroky sú zrozumiteľné a jednoduché na dodržiavanie. Tu je recept, ktorý vždy používam.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 stredne veľké Kapusta Savoy Pridané do
  • 2 rez paprika Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 200 g Slanina alebo údené tofu Pridané do
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • Soľ, korenie Muškátový oriešok Pridané do
  • 2 Polievková lyžica olivový olej Pridané do
  • 300 ml zeleninový bujón Pridané do
  • Voliteľne: granátové jablko Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Začnite tým, že kapustu nakrájate na malé kúsky. Je to dôležitý krok, pretože menšie kúsky skracujú čas varenia a jedlo je rovnomernejšie. Očistite papriku, cibuľu a zemiaky a nakrájajte ich na kúsky.

2. Krok

Pred pridaním slaniny alebo údeného tofu rozohrejte vo veľkej panvici olivový olej a opečte ho do chrumkava. Podľa mojich skúseností je lepšie pridať slaninu až teraz, pretože celému pokrmu dodá úžasnú chuť.

3. Krok

Pridajte cibuľu a smažte ju, kým nie je priesvitná. Potom pridajte papriku a zemiaky a smažte niekoľko minút. Teraz pridajte kapustu a po niekoľkých ďalších minútach prilejte zeleninový vývar.

4. Krok

Kapustu nechajte dusiť asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Počas varenia pridajte korenie, aby ste jedlu dodali extra chuť. Odporúčam dochutiť soľou a korením až na konci, pretože slanina už môže byť veľmi slaná.

5. Krok

Na záver posypte panvicu s kapustou voliteľnými semienkami granátového jablka.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov