REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x1MTuC_6MwUh0l6bwki_/2348c061a5ca9d63518fe6a01c6543b8.jpeg)
Kakaovo-tvarohový koláč s čučoriedkami
50 min
3
50 min
3
Ingrediencie
porcií
35
- 2 hrnčeky polohrubá múka (špaldová)
- 1 šálek cukor trstinový
- 1 šálek mlieko polotučné
- 1 šálek olej
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 bal kypriaci prášok
- 2 ks vajce
- 2 pl holandské kakao
- 500 g jemný tvaroh bez hrudiek
- kokosový / kryštálový cukor
- 1 bal vanilkový puding v prášku
- citrónová kôra
- čučoriedka

REKLAMA
Postup
1. Krok
Cesto pripravíme tak, že v nádobe vyšľaháme celé vajíčka, cukor, vanilkový cukor a striedavo prilievame olej a vlažné mlieko. V druhej nádobe zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a jemne zamiešame do pripravenej tekutej zmesi.
2. Krok
Tvarohovú plnku pripravíme tak, že v nádobe vyšľaháme vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, zamiešame tvaroh, strúhanú citrónovú kôru, po častiach pridáme mlieko zmiešané s pudingovým vanilkovým práškom.
3. Krok
Na spodok rozotrieme viac ako polovicu kakaového cesta, potom naberačkou tvarohovú plnku (je riedka, ale taká má byť). Na plnku rozložíme ovocie podľa chuti. Na povrch rozlejeme zvyšné kakaové cesto.
4. Krok
Upečieme pri teplote 180°C asi 35 minút.
Môžem len odporúčať :-)