REKLAMA

Zdroj: Gettyimages

Jednoduchý recept na zaváranú cuketu pod mäso

Keď je bohatá sezóna cukety, ako toto leto, odporúčam ju zavariť v sladkokyslom náleve ako čalamádu. Vynikajúca dobrota pod mäso, ako príloha alebo šalát.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7
  • 12 dcl ocot Pridané do
  • studená voda Pridané do
  • 1 cuketa Pridané do
  • 1 mrkva Pridané do
  • 1 cesnak Pridané do
  • 3 guličky nového korenia Pridané do
  • 3 guličky mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 kl kryštálového cukru Pridané do
  • 1 kl soli Pridané do
  • 2 sacharidy Pridané do
  • čerstvý kôpor alebo petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Cuketu a mrkvu nakrájame na kocky. Ak je cuketa väčšia, odporúčam ošúpať kožu. Cibuľu nakrájame na menšie plátky a cesnak len ošúpeme.

2. Krok

Do zavaraninových fliaš dáme korenie, soľ, cukor a sacharidy. Následne fľaše plníme zmesou zeleniny na striedačku, pridáme tiež cesnak a bylinky.

3. Krok

Zalejeme octom a studenou vodou, ktorú nie je potrebné prevárať, až po vrch fľaše. Uzavrieme a sterilizujeme 10-15 minút. Čas záleží od veľkosti zaváraninovej fľaše, takže pri 0,75l stačí 10-15 minút od bodu varu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4461 receptov

Mäsité jedlá

2122 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

919 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov