Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok

VIDEORECEPT Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok

REKLAMA

Domáca paradajková omáčka je výborným pomocníkom v kuchyni. Môžeme ju použiť na cestoviny, pizzu alebo si z nej vieme pripraviť rýchlu polievku.

  • 40Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 3 kg paradajok Pridané do
  • 200 g cesnaku Pridané do
  • 600 g cibule Pridané do
  • 1 pl soli Pridané do
  • 4 pl oleja na opraženie cibule Pridané do
  • 1 hrsť veľkej čerstvej bazalky Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00
1. Krok

Na základnú paradajkovú omáčku potrebujeme hlavne dobré paradajky. Tie si najskôr umyjeme a pokrájame na plátky. Jednotlivé plátky poukladáme na plech na pečenie pridáme očistený cesnak v celku a dáme piecť do trúby na 20 minút na 200 stupňov celzia.

Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok - krok prípravy 1
2. Krok

V panvici si zohrejeme olej a opečieme na ňom nasekanú cibuľu. Cibuľa by mala byť jemne hnedá.

Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok - krok prípravy 2
3. Krok

Do mixéru vložíme upečené paradajky, cesnak, cibuľovú zmes a bazalku. Všetko spolu poriadne zmixujeme.

Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok - krok prípravy 3
4. Krok

Hmotu prelejeme do hrnca, dáme na plameň a prevaríme aspoň 10 minút. Osolíme a horúce môžeme nalievať do pohárov na zaváranie. Horúce zatvoríme a skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok - krok prípravy 4

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Recept som robila uz dvakrat. Dakujem za recept.

Podobné recepty

Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca paradajková omáčka na cestoviny
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené gnocchi so zeleninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečené gnocchi so zeleninou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Zavárané paradajky vo vlastnej šťave
Recept od prémiového používateľa
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca paradajková omáčka na cestoviny
Recept od prémiového používateľa
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá papriková pomázanka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá papriková pomázanka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečené gnocchi so zeleninou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Pečené gnocchi so zeleninou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok

Domáca paradajková omáčka je výborným pomocníkom v kuchyni. Môžeme ju použiť na cestoviny, pizzu alebo si z nej vieme pripraviť rýchlu polievku.

40
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na základnú paradajkovú omáčku potrebujeme hlavne dobré paradajky. Tie si najskôr umyjeme a pokrájame na plátky. Jednotlivé plátky poukladáme na plech na pečenie pridáme očistený cesnak v celku a dáme piecť do trúby na 20 minút na 200 stupňov celzia.

2. Krok

V panvici si zohrejeme olej a opečieme na ňom nasekanú cibuľu. Cibuľa by mala byť jemne hnedá.

3. Krok

Do mixéru vložíme upečené paradajky, cesnak, cibuľovú zmes a bazalku. Všetko spolu poriadne zmixujeme.

4. Krok

Hmotu prelejeme do hrnca, dáme na plameň a prevaríme aspoň 10 minút. Osolíme a horúce môžeme nalievať do pohárov na zaváranie. Horúce zatvoríme a skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

Ingrediencie
3 kg
paradajok
200 g
cesnaku
600 g
cibule
1 pl
soli
4 pl
oleja na opraženie cibule
1 hrsť
veľkej čerstvej bazalky