REKLAMA
   
Jahodová bublanina bez mlieka
Rýchly recept na jahodovú bublaninu bez mlieka aj vajec
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
6
 - 2 hrnčeky polohrubá múka
 - 1 hrnček trstinového cukru
 - 1 bal Zlatý klas (prášok)
 - 2 lyžičky jedlej sódy
 - 1 hrnček redšieho lekváru
 - 1 hrnček voda
 - 1⁄2 hrnček oleja
 - 500 g jahoda
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
  Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
2. Krok 
  V miske zmiešame suché ingrediencie – vrátane zlatého klasu. Pridáme olej a lekvár, ktorý si zriedime s vodou, aby nebol príliš hustý. Všetko dôkladne premiešame tak, aby nám vzniklo jednotné cesto.
3. Krok 
  Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom, prípadne vymastený a vysypaný kokosom. Na cesto uložíme jahody a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 – 25 minút.
4. Krok 
  Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Ak máte radi môžete poprášiť práškovým cukrom. Dobrú chuť