REKLAMA

Jablkový tart

REKLAMA
Uskladnenie jabĺk na zimu: S týmto spôsobom vydržia jabĺčka čo najdlhšie!

Recept nájdeš v tomto článku

Uskladnenie jabĺk na zimu: S týmto spôsobom vydržia jabĺčka čo najdlhšie!

Ingrediencie

porcií
8

CESTO

  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 50 g krupicový cukor Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 1 vajce štipka soli Pridané do
  • 140 g maslo Pridané do

KOMPÓT

  • 8 ks jablko Pridané do
  • 2 pl hnedý cukor Pridané do
  • 1 čl citrónová šťava Pridané do
  • 1 ks celá škorica Pridané do
  • 1 pl suché biele víno Pridané do
  • 3 pl Jablková šťava Pridané do
  • 40 g maslo Pridané do
  • 12 čl mletá škorica Pridané do
  • 2 pl krupicový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Múku zmiešame s krupicovým a vanilkovým cukrom a so soľou. Do stredu vyhĺbime jamku, do ktorej rozklepneme vajce a na okraj dáme vločky masla. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.

2. Krok

Päť jabĺk očistíme, nakrájame na kocky a s cukrom, citrónovou šťavou, so škoricou, s vínom a so šťavou privedieme do varu. Varíme na strednej teplote asi 10 minút. Odstránime škoricu a jablká rozpučíme. Necháme vychladnúť. Rúru vyhrejeme na 180 C. Formu na tart s vlnkovaným okrajom vymastíme. Cesto vyvaľkáme na väčší plát, vystelieme ním vymastenú formu a vytiahneme okraj. Na dno rozdelíme uvarený kompót, zvyšné jablká nakrájame na mesiačikya obložíme nimi cesto. Navrch na ovocie rozdelíme vločky masla,mletú škoricu a cukor. Pečieme asi 30 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov