REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mUFWyfHw_KM-zkoriSWY/9d74f2171bc3e97164d27de23a9c95.jpeg)
Jablkový koláč, najlepší hrnčekový recept
Jablkový koláč ako hrnčekový recept. Je jednoduchý a jeho príprava vám zaberie minimum času. (hrnček 0,2l)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 4 ks veľkých jabĺk
- 21⁄2 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru trstinového
- 1 hrnček vlažného mlieka
- 1⁄2 hrnček oleja
- 2 ks vajcia
- 2 lyžičky škorice
- 2 Lyžice kakaa
- 1 ks vanilínový cukor
- 1 lyžička Čajové Sódy bikarbóny
- 1 ks prášok do pečiva
- džem
- čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Pripravíme si jablká, očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske si vymiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu (nemusíme), kakao (nemusíme), sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme jabĺčka a spojíme.
2. Krok
Väčší plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180oC približne 30 minút. Ak máme plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170oC, aby sa prepiekol.
3. Krok
Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou. Pred podávaním ho môžeme ešte vylepšiť, ozdobiť šľahačkou alebo čerstvým ovocím.