REKLAMA

Zdroj: FB- Mňamky recepty pre všetkých

Hubový perkelt s haluškami

Hlivový perkelt na smotane s maslovými haluškami

REKLAMA
Dobré recepty na každý deň – 7 × 7 skvelých receptov, ktoré sa oplatí poznať!

Recept nájdeš v tomto článku

Dobré recepty na každý deň – 7 × 7 skvelých receptov, ktoré sa oplatí poznať!

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 400 gramov hliva Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 pl kyslá smotana Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
  • 1 čl údená červená paprika Pridané do
  • 1 čl mletej rasce Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika Pridané do

Halušky

  • 350 g polohrubá múka Pridané do
  • 2 pl maslo rozpustené Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Hlivu si očitíme a nakrájame na väčšie kúsky.

2. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji. Pridáme rascu, pridáme hlivu, posypeme soľou a restujem kým hliva nepustí šťavu.

3. Krok

Pridáme obidve papriky, premiešame a hneď zalejeme teplou vodou len tak aby hliva bola zaliata. Necháme dusiť do mäkka za občasného miešania a priliatia vody.

4. Krok

V smotane na varenie si vymiešame hladkú múku. Kyslú smotanu si zamiešame s trochou šťavy z hlivy.

5. Krok

Keď je hliva mäkká pridáme smotanu s múkou a chvíľku necháme variť. Na záver vmiešame kyslú smotanu.

6. Krok

Halušky si spravíme z polohrubej múky cca 350 g, 1 vajíčko, 2 PL rozpusteného masla a vlažná voda. Vymiešame hladké cesto. Cez haluškovač nahádžeme do vriacej osolenej vody a varíme asi 8 min. Hotové scedíme, dáme na tanier a polejeme hotovým hlivovým perkeltom. Môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť !

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov