REKLAMA

Zdroj: FB- Mňamky recepty pre všetkých

Hubový perkelt s haluškami

Hlivový perkelt na smotane s maslovými haluškami

REKLAMA
Dobré recepty na každý deň – 7 × 7 skvelých receptov, ktoré sa oplatí poznať!

Recept nájdeš v tomto článku

Dobré recepty na každý deň – 7 × 7 skvelých receptov, ktoré sa oplatí poznať!

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 400 gramov hliva Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 pl kyslá smotana Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
  • 1 čl údená červená paprika Pridané do
  • 1 čl mletej rasce Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika Pridané do

Halušky

  • 350 g polohrubá múka Pridané do
  • 2 pl maslo rozpustené Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Hlivu si očitíme a nakrájame na väčšie kúsky.

2. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji. Pridáme rascu, pridáme hlivu, posypeme soľou a restujem kým hliva nepustí šťavu.

3. Krok

Pridáme obidve papriky, premiešame a hneď zalejeme teplou vodou len tak aby hliva bola zaliata. Necháme dusiť do mäkka za občasného miešania a priliatia vody.

4. Krok

V smotane na varenie si vymiešame hladkú múku. Kyslú smotanu si zamiešame s trochou šťavy z hlivy.

5. Krok

Keď je hliva mäkká pridáme smotanu s múkou a chvíľku necháme variť. Na záver vmiešame kyslú smotanu.

6. Krok

Halušky si spravíme z polohrubej múky cca 350 g, 1 vajíčko, 2 PL rozpusteného masla a vlažná voda. Vymiešame hladké cesto. Cez haluškovač nahádžeme do vriacej osolenej vody a varíme asi 8 min. Hotové scedíme, dáme na tanier a polejeme hotovým hlivovým perkeltom. Môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť !

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

917 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Raňajky

1291 receptov