Zdroj: FB- Mňamky recepty pre všetkých

Hubový perkelt s haluškami

REKLAMA

Hlivový perkelt na smotane s maslovými haluškami

  • 45Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Suroviny

  • 400 gramov hliva Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 pl kyslá smotana Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 1 čl údená červená paprika Pridané do
  • 1 čl mletá rasca Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika Pridané do

Halušky

  • 350 g polohrubá múka Pridané do
  • 2 pl rozpustené maslo Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Hlivu si očitíme a nakrájame na väčšie kúsky.

2. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji. Pridáme rascu, pridáme hlivu, posypeme soľou a restujem kým hliva nepustí šťavu.

3. Krok

Pridáme obidve papriky, premiešame a hneď zalejeme teplou vodou len tak aby hliva bola zaliata. Necháme dusiť do mäkka za občasného miešania a priliatia vody.

4. Krok

V smotane na varenie si vymiešame hladkú múku. Kyslú smotanu si zamiešame s trochou šťavy z hlivy.

5. Krok

Keď je hliva mäkká pridáme smotanu s múkou a chvíľku necháme variť. Na záver vmiešame kyslú smotanu.

6. Krok

Halušky si spravíme z polohrubej múky cca 350 g, 1 vajíčko, 2 PL rozpusteného masla a vlažná voda. Vymiešame hladké cesto. Cez haluškovač nahádžeme do vriacej osolenej vody a varíme asi 8 min. Hotové scedíme, dáme na tanier a polejeme hotovým hlivovým perkeltom. Môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Hubový paprikáš recept
Recept od prémiového používateľa
Domáce jednoduché cuketové halušky
Recept od prémiového používateľa
Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasický zemiakový šalát starej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Hubový paprikáš recept
Recept od prémiového používateľa
Domáce jednoduché cuketové halušky
Recept od prémiového používateľa
Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Indické cícerové kari s domácim špaldovým pečivom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Klasický zemiakový šalát starej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Adri1017

Hubový perkelt s haluškami

Hlivový perkelt na smotane s maslovými haluškami

45
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Hlivu si očitíme a nakrájame na väčšie kúsky.

2. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji. Pridáme rascu, pridáme hlivu, posypeme soľou a restujem kým hliva nepustí šťavu.

3. Krok

Pridáme obidve papriky, premiešame a hneď zalejeme teplou vodou len tak aby hliva bola zaliata. Necháme dusiť do mäkka za občasného miešania a priliatia vody.

4. Krok

V smotane na varenie si vymiešame hladkú múku. Kyslú smotanu si zamiešame s trochou šťavy z hlivy.

5. Krok

Keď je hliva mäkká pridáme smotanu s múkou a chvíľku necháme variť. Na záver vmiešame kyslú smotanu.

6. Krok

Halušky si spravíme z polohrubej múky cca 350 g, 1 vajíčko, 2 PL rozpusteného masla a vlažná voda. Vymiešame hladké cesto. Cez haluškovač nahádžeme do vriacej osolenej vody a varíme asi 8 min. Hotové scedíme, dáme na tanier a polejeme hotovým hlivovým perkeltom. Môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť !

Ingrediencie
Suroviny
400 gramov
hliva
1
cibuľa
3 pl
olej
200 ml
smotana na varenie
2 pl
kyslá smotana
1 pl
hladká múka
1 čl
údená červená paprika
1 čl
mletá rasca
1 čl
soľ
1 čl
mletá červená paprika
Halušky
350 g
polohrubá múka
2 pl
rozpustené maslo
1
vajce
soľ