REKLAMA
   
Hruškový koláč s čokoládou
Recept na hruškový koláč s čokoládou, ktorý sa hodí ku káve alebo čaju.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
10
 - 170 g mliečnej čokolády
 - 125 g masla
 - 3 ks hrušky
 - 75 g hrubozrnnej múky
 - 75 g práškového cukru
 - 3 ks vajcia
 - 1 lyžička škorice
 - štipka soli
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
  Najprv predhrejte rúru na 180°C.
2. Krok 
  Maslo pomaly roztápajte na panvici spolu s čokoládou, kým sa úplne nerozpustí.
3. Krok 
  Vo veľkej mise zmiešajte múku, práškový cukor, soľ a škoricu.
4. Krok 
  Postupne pridávajte vajcia a miešajte do hladka.
5. Krok 
  Pridajte roztopenú čokoládu a maslo a dobre premiešajte.
6. Krok 
  Hrušky olúpte, očistite od jadier a nakrájajte na tenké plátky.
7. Krok 
  Takto pripravené cesto na hruškový koláč s čokoládou preložte na plech a na vrch poukladajte plátky hrušiek.
8. Krok 
  Koláč pečte v predhriatej rúre cca 30 minút. Skôr, ako ho vyberiete, overte, či je upečený pomocou špajle.
9. Krok 
  Nechajte koláč vychladnúť a potom ho podávajte.