REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Hrnčekový koláč s ríbezľami a posýpkou

Tento hrnčekový koláč s ríbezľami a posýpkou je vynikajúci letný dezert, ktorý si zamilujete. Chuť čerstvých, jemne kyslých ríbezlí v kombinácii so sladkou posýpkou robí z tohto koláča perfektný záver akéhokoľvek jedla.

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
8

Cesto:

  • 3 hrnčeky čerstvých ríbezlí Pridané do
  • 1 hrnček múka Pridané do
  • 1 hrnček cukru Pridané do
  • 1 hrnček mlieka Pridané do
  • 12 hrnček oleja Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 lyžička prášku do pečiva Pridané do
  • 1 bal vanilkového cukru Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Posýpka:

  • 12 hrnček hnedého cukru Pridané do
  • 14 hrnček múka Pridané do
  • 2 Lyžice masla Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Formu na koláč vyložte papierom na pečenie.

2. Krok

V hrnci zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.

3. Krok

Do suchej zmesi pridajte mlieko, olej a vajce. Poriadne premiešajte, aby v ceste neboli žiadne hrudky.

4. Krok

Na cesto rozložte čerstvé ríbezle.

5. Krok

V menšej mise zmiešajte ingrediencie na posýpku (hnedý cukor, múku a maslo) a posypte ňou vrch koláča.

6. Krok

Hrnčekový koláč s posýpkou pečte v rúre asi 35-40 minút, alebo kým cesto nie je pevne a posýpka sa krásne zlatista.

7. Krok

Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť pred podávaním.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4347 receptov

Mäsité jedlá

2083 receptov

Mascarpone

309 receptov

Večera

4016 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Cestoviny

484 receptov

Dezert

3344 receptov

Raňajky

1247 receptov