![Hrnčekový koláč s ríbezľami a posýpkou Hrnčekový koláč s ríbezľami a posýpkou](https://eu.tastescdn.net/thumbor/6ZyRlm_l9zpnqOrh8EGdZLbO_F8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/On63VfGlj3G-xx-JVwdb/b18a81e8f2dbf3f3c5ca3b649e0617.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Hrnčekový koláč s ríbezľami a posýpkou
Tento hrnčekový koláč s ríbezľami a posýpkou je vynikajúci letný dezert, ktorý si zamilujete. Chuť čerstvých, jemne kyslých ríbezlí v kombinácii so sladkou posýpkou robí z tohto koláča perfektný záver akéhokoľvek jedla.
Ingrediencie
Cesto:
- 3 hrnčeky čerstvých ríbezlí
- 1 hrnček múka
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1⁄2 hrnček oleja
- 1 ks vajce
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 bal vanilkového cukru
- štipka soli
Posýpka:
- 1⁄2 hrnček hnedého cukru
- 1⁄4 hrnček múka
- 2 Lyžice masla
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Formu na koláč vyložte papierom na pečenie.
V hrnci zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
Do suchej zmesi pridajte mlieko, olej a vajce. Poriadne premiešajte, aby v ceste neboli žiadne hrudky.
Na cesto rozložte čerstvé ríbezle.
V menšej mise zmiešajte ingrediencie na posýpku (hnedý cukor, múku a maslo) a posypte ňou vrch koláča.
Hrnčekový koláč s posýpkou pečte v rúre asi 35-40 minút, alebo kým cesto nie je pevne a posýpka sa krásne zlatista.
Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť pred podávaním.