Hovädzí vývar s krupicovými haluškami

REKLAMA
  • 240Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 650 g hovädzie mäso Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks petržlen Pridané do
  • 1 ks zeler Pridané do
  • 1 ks pór Pridané do
  • 1 ks patizón Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do
  • 5 guličiek nové korenie Pridané do
  • 10 guličiek čierne korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • ligurček Pridané do
  • lahôdková cibuľka Pridané do
  • zelerová vňať Pridané do
  • cestoviny Pridané do

Krupicové halušky

  • 1 ks vajce Pridané do
  • 4 pl detská krupica Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso vložíme do hrnca s vodou a dáme variť. Medzitým očistíme zeleninu, z póru použijeme iba 15cm kúsok, a vložíme k mäsu.

2. Krok

Ochutíme soľou a korením a prihodíme aj bobkové listy.

3. Krok

Ak sa objaví pena na hladine, tak ju pozbierame.

4. Krok

Nasekáme byliny a pridáme k vývaru. Varíme na miernom plameni pokojne 4-5 hodín.

5. Krok

Krupicové halušky pripravíme jednoducho zmiešaním vajíčka a 4 lyžíc krupice. Môžeme pridať aj nadrobno nasekané bylinky. Vezmeme 2 čajové lyžičky a vytvárame halušky, ktoré postupne hádžeme do hrnca k vývaru.

6. Krok

V druhom hrnci si 10 min pred koncom varenia polievky uvaríme rezance. Z polievky vyberieme po varení mäso a zeleninu, ktorú nakrájame na veľkosť sústa. Polievku podávame s mäskom, zeleninou, haluškami, rezancami a s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Komentáre (1)

Jela 20. 9. 2021

Ďakujem za receptík :)

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kurací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Bravčový vývar
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčový vývar

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Fazuľovica od Katky
Recept od prémiového používateľa
3.8
Hodnotenie: 3.8/5
Počet hodnotení: 4

Fazuľovica od Katky

3.8
Hodnotenie: 3.8/5
Počet hodnotení: 4
Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najtradičnejšia kôprová omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Fazuľová polievka s údeným
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Fazuľová polievka s údeným

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kurací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Poctivý kačací vývar
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Poctivý kačací vývar

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Bravčový vývar
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčový vývar

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Fazuľovica od Katky
Recept od prémiového používateľa
3.8
Hodnotenie: 3.8/5
Počet hodnotení: 4

Fazuľovica od Katky

3.8
Hodnotenie: 3.8/5
Počet hodnotení: 4
Najtradičnejšia kôprová omáčka
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najtradičnejšia kôprová omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Fazuľová polievka s údeným
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Fazuľová polievka s údeným

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image zuzana_vari

Hovädzí vývar s krupicovými haluškami

240
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Mäso vložíme do hrnca s vodou a dáme variť. Medzitým očistíme zeleninu, z póru použijeme iba 15cm kúsok, a vložíme k mäsu.

2. Krok

Ochutíme soľou a korením a prihodíme aj bobkové listy.

3. Krok

Ak sa objaví pena na hladine, tak ju pozbierame.

4. Krok

Nasekáme byliny a pridáme k vývaru. Varíme na miernom plameni pokojne 4-5 hodín.

5. Krok

Krupicové halušky pripravíme jednoducho zmiešaním vajíčka a 4 lyžíc krupice. Môžeme pridať aj nadrobno nasekané bylinky. Vezmeme 2 čajové lyžičky a vytvárame halušky, ktoré postupne hádžeme do hrnca k vývaru.

6. Krok

V druhom hrnci si 10 min pred koncom varenia polievky uvaríme rezance. Z polievky vyberieme po varení mäso a zeleninu, ktorú nakrájame na veľkosť sústa. Polievku podávame s mäskom, zeleninou, haluškami, rezancami a s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie
Suroviny
650 g
hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
3 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1 ks
zeler
1 ks
pór
1 ks
patizón
1 pl
soľ
5 guličiek
nové korenie
10 guličiek
čierne korenie podľa chuti
2 ks
bobkový list
petržlenová vňať
ligurček
lahôdková cibuľka
zelerová vňať
cestoviny
Krupicové halušky
1 ks
vajce
4 pl
detská krupica