Hovädzí vývar s krupicovými haluškami

REKLAMA
  • 240Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 650 hovädzie mäso
  • ks cibuľa
  • ks mrkva
  • ks petržlen
  • ks zeler
  • pc pór
  • ks patizón
  • pl soľ
  • guličiek nové korenie
  • 10 guličiek čierne korenie
  • ks bobkový list
  • petržlenová vňať
  • ligurček
  • lahôdková cibuľka
  • zelerová vňať
  • cestoviny

Krupicové halušky

  • ks vajce
  • pl detská krupica
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mäso vložíme do hrnca s vodou a dáme variť. Medzitým očistíme zeleninu, z póru použijeme iba 15cm kúsok, a vložíme k mäsu.

2. Krok

Ochutíme soľou a korením a prihodíme aj bobkové listy.

3. Krok

Ak sa objaví pena na hladine, tak ju pozbierame.

4. Krok

Nasekáme byliny a pridáme k vývaru. Varíme na miernom plameni pokojne 4-5 hodín.

5. Krok

Krupicové halušky pripravíme jednoducho zmiešaním vajíčka a 4 lyžíc krupice. Môžeme pridať aj nadrobno nasekané bylinky. Vezmeme 2 čajové lyžičky a vytvárame halušky, ktoré postupne hádžeme do hrnca k vývaru.

6. Krok

V druhom hrnci si 10 min pred koncom varenia polievky uvaríme rezance. Z polievky vyberieme po varení mäso a zeleninu, ktorú nakrájame na veľkosť sústa. Polievku podávame s mäskom, zeleninou, haluškami, rezancami a s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

Ďakujem za receptík :)