Hokkaido polievka s jablkami
- 35Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 1 ks hokkaido
- 2 ks jablko
- 1 ks cibuľa
- 3 ks zemiaky
- slanina
- olivový olej
- 1 l zeleninový vývar
- biele korenie
- čerstvá mäta
- soľ
Postup
Z tekvice vyberieme semienka a nakrájame ju na kocky aj so šupkou. Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku a keď bude zlatá prisypeme tekvicu.
10 minút restujeme a zalejeme vývarom. Vývar môžeme nahradiť aj vodou s bujónom alebo len vodou.
Privedieme k varu a pridáme očistené, nakrájané jablká na kocky. Varíme prikryté asi 15 minút.
Na panvici zatiaľ opečieme slaninku do chrumkava. Potom ju vyberieme a na výpeku orestujeme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. Opekáme do zlatista asi 10 minút. Odstavíme z plameňa a primiešame slaninku.
Polievku vypneme a zmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme korením a soľou.
Servírujeme so zmesou zemiakov a slaninky, dozdobené lístkami mäty.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Hokkaido polievka s jablkami
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7hu2M2aIE_xD7NSklCIg/27762f893f9c26203e8308b66b7f7287.jpeg)
Z tekvice vyberieme semienka a nakrájame ju na kocky aj so šupkou. Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku a keď bude zlatá prisypeme tekvicu.
10 minút restujeme a zalejeme vývarom. Vývar môžeme nahradiť aj vodou s bujónom alebo len vodou.
Privedieme k varu a pridáme očistené, nakrájané jablká na kocky. Varíme prikryté asi 15 minút.
Na panvici zatiaľ opečieme slaninku do chrumkava. Potom ju vyberieme a na výpeku orestujeme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. Opekáme do zlatista asi 10 minút. Odstavíme z plameňa a primiešame slaninku.
Polievku vypneme a zmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme korením a soľou.
Servírujeme so zmesou zemiakov a slaninky, dozdobené lístkami mäty.