Hokkaido polievka s jablkami

35 min
1
REKLAMA
35 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks hokkaido Pridané do
  • 2 ks jablko Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 3 ks zemiaky Pridané do
  • slanina Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 1 l zeleninový vývar Pridané do
  • biele korenie Pridané do
  • čerstvá mäta Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z tekvice vyberieme semienka a nakrájame ju na kocky aj so šupkou. Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku a keď bude zlatá prisypeme tekvicu.

2. Krok

10 minút restujeme a zalejeme vývarom. Vývar môžeme nahradiť aj vodou s bujónom alebo len vodou.

3. Krok

Privedieme k varu a pridáme očistené, nakrájané jablká na kocky. Varíme prikryté asi 15 minút.

4. Krok

Na panvici zatiaľ opečieme slaninku do chrumkava. Potom ju vyberieme a na výpeku orestujeme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. Opekáme do zlatista asi 10 minút. Odstavíme z plameňa a primiešame slaninku.

5. Krok

Polievku vypneme a zmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme korením a soľou.

6. Krok

Servírujeme so zmesou zemiakov a slaninky, dozdobené lístkami mäty.

Komentáre (1)

Jarmila 19. 9. 2021

Recept som robila uz dvakrat. Dakujem za recept.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1323 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

478 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1144 receptov