Hokkaido polievka s jablkami

REKLAMA
  • 35Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • ks hokkaido
  • ks jablko
  • ks cibuľa
  • ks zemiaky
  • slanina
  • olivový olej
  • zeleninový vývar
  • biele korenie
  • čerstvá mäta
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z tekvice vyberieme semienka a nakrájame ju na kocky aj so šupkou. Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju nadrobno. Na olivovom oleji orestujeme cibuľku a keď bude zlatá prisypeme tekvicu.

2. Krok

10 minút restujeme a zalejeme vývarom. Vývar môžeme nahradiť aj vodou s bujónom alebo len vodou.

3. Krok

Privedieme k varu a pridáme očistené, nakrájané jablká na kocky. Varíme prikryté asi 15 minút.

4. Krok

Na panvici zatiaľ opečieme slaninku do chrumkava. Potom ju vyberieme a na výpeku orestujeme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky. Opekáme do zlatista asi 10 minút. Odstavíme z plameňa a primiešame slaninku.

5. Krok

Polievku vypneme a zmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme korením a soľou.

6. Krok

Servírujeme so zmesou zemiakov a slaninky, dozdobené lístkami mäty.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

Recept som robila uz dvakrat. Dakujem za recept.