REKLAMA

Hlivový perkelt so špenátovými haluškami

Hlivový perkelt s cibuľou a mletou paprikou, podávaný s haluškami zo špenátu, vajec a múky – chutné a sýte vegetariánske jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

omáčka

  • 300 gramov hliva ustricová Pridané do
  • 2 kusov Cibuľa Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • 1 pl mletá červená paprika Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do

halušky

  • 1 balík čerstvý špenát Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • hrnček polohrubá múka Pridané do
  • hrnček voda Pridané do
  • 1 pl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Omáčka: Cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Cesnak očistíme a nakrájame. Miesto cibule môžete použiť aj pór.

2. Krok

Hlivu ustricovú utrieme. Odkrojíme hrubšie nožičky a nakrájame ich na kolieska. Hlavičky iba rukou natrháme na pásiky.

3. Krok

Na rozpálenom oleji opečieme cibuľu, pridáme cesnak. Stiahneme z ohňa, primiešame mletú papriku a zalajeme pohárom vriacej vody alebo vývaru. Pridáme nožičky hlivy nakrájané na kolieska, soľ a spolu dušíme asi 10-15 minút. Ak sa tekutina vyvarí, pridáme znova. Všetko spolu mixujeme ponorným mixérom do hladka. Vrátime na oheň, pridáme potrhané kúsky hlivy a spolu dusíme cca 10-15 minút. Kto chce. môže nakoniec pridať kúsok masla pre zjemnenie.

4. Krok

Špenátové halušky: Do veľkého hrnca dáme variť posolenú vodu na halušky.

5. Krok

Špenát umyjeme, môžeme nožom pokrájať na menšie kúsky (nie je potrebné) a ponorným mixérom zmixujeme na kašu. Ide to trochu ťažšie, ale dá sa to. Pridáme vajcia, znova mixujeme. A potom podľa počtu stravníkov pridáme postupne vodu a múku tak, aby sme dostali haluškové cesto. Pridávajte postupne, aby ste nakoniec nemali tých halušiek veľmi veľa. Najskôr pol šálky vody a šálku múky. A postupne pridávajte podľa potreby.

6. Krok

Pomocou haluškovača alebo len tak z doštičky urobte halušky. Varte asi minútu od času, kedy vyplávajú na povrch. Ak sú halušky veľké, tak dlhšie. Zlejte vodu a primiešajte lyžicu oleja, aby sa nelepili

7. Krok

Podávame ako sýte bezmäsité jedlo.

8. Krok

Vďaka pomalému duseniu restovanej cibule, cesnaku a nožičiek hlivy vás omáčka prekvapí svojou plnou chuťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4909 receptov

Dezert

3800 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Cvikla

90 receptov

Mascarpone

345 receptov

Večera

4628 receptov

Rýchle jedlá

4121 receptov