:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1RXg9iV1aUbjGdLd31cO/bd42bc5c309cf3251c8ab4439247ab.jpeg)
Špenátové palacinky s tvarohom, balkánskym syrom a rukolou
Špenát má jemnú chuť a výraznú farbu, preto je skvelý na dochutenie (a dobravení) rôznych ciest, napríklad na palacinky alebo lievance. Tie potom môžete samozrejme servírovať naslano, ale vďaka jemnej chuti to ide aj na sladko!
Ingrediencie
- 200 g Polotučný tvaroh
- 1 strúčik cesnak
- 5 g pažítka
- 5 g bazalka
- 250 ml mlieko polotučné
- 70 g hladká špaldová múka
- 3 ks vajce
- 100 g baby špenát
- 1 pl olivový olej
- 100 g balkánsky syr
- 80 g rukola
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Do menšej uzatvárateľnej misky vložte tvaroh, najemno nastrúhaný cesnak, najemno nasekanú pažítku a bazalku, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte. Misku uzavrite a dajte na chvíľu bokom (najlepšie do chladničky).
Do mixéra nalejte mlieko, pridajte špaldovú múku, vajcia, baby špenát a soľ a všetko dôkladne rozmixujte do hladkého cesta. Na panvici (Ø 27 cm) rozohrejte pár kvapiek olivového oleja na strednom plameni.
Do rozpálenej panvice vlejte časť pripraveného cesta, vytvorte tenkú palacinku a opekajte z každej strany 30 sekúnd na strednom plameni. Takto pokračujte, kým nespracujete všetko cesto.
Keď budú palacinky hotové, vyberte z chladničky pripravenú zmes. Celú plochu každej palacinky potrite pripravenou zmesou a na každú pridajte nahrubo nadrobený balkánsky syr a rukolu. Nakoniec každú palacinku zrolujte, prepulte a podávajte.
TIPY: Palacinky môžete pred podávaním nechať cca 1–2 hodiny odležať v chladničke. Pred opekaním novej palacinky panvicu vždy ľahko pokvapkajte olivovým olejom.