:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ndT2lm23mQBTxmlLDC_X/bbf09a1ab7c8e7e96968c38ab5724c.jpeg)
Zdroj: Lynne Mitchell from Getty Images
Halloween želé
Halloween je pre mňa úžasný čas na kreativitu a zábavu. Tento recept na halloweenske želé má u mojich hostí vždy veľký úspech. Nielenže je jeho príprava neuveriteľne jednoduchá, ale dodáva môjmu halloweenskemu menu skvelý strašidelný nádych. Recept som upravila pomocou jednoduchších ingrediencií, ktoré sa dajú ľahko nájsť v každom miestnom supermarkete.
Ingrediencie
- 2 Balenia Zelené želé
- 1 l Vriaca voda
- 400 ml salko
- 2 Balenia Nesladená želatína
- 250 ml studená voda
Najnovšie letáky
Postup
Najprv pripravte balíčky zeleného želé podľa pokynov na obale. Podľa mojich skúseností sa ako ideálny pomer osvedčilo použitie dvoch balíčkov s jedným litrom vriacej vody.
Teraz zmes nalejte do veľkej obdĺžnikovej formy a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny alebo ešte lepšie na celú noc. Je dôležité, aby želé úplne stuhlo, kým prejdete k ďalšiemu kroku.
Kým je zelené želé v chladničke, namočte želatínu do studenej vody. Uistite sa, že voda je naozaj studená a že želatína je dobre rozpustená. Táto kombinácia vedie k strašidelnému, chvejivému efektu.
Teraz zohrejte kondenzované mlieko v hrnci a pridajte rozpustenú želatínu. Neustále miešajte, aby sa všetko dobre premiešalo a mlieko sa nepripálilo.
Nechajte vychladnúť a keď je zelené želé hotové, opatrne ho zalejte mliečnou zmesou.
Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny alebo cez noc a vaše halloweenske želé je pripravené na strašenie a zábavu.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L3l7jKdXU5T3R01dxbLR/ec071380ac9d5bd767983c9430a016.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZVY3qNgUlPs-02pVUOwT/d402e90fc61c1c1650c6cb6ca232d6.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jq3oJ2yx0Zbtam2mtp2s/b1dac434b5936777f08e2aa33e6346.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cWJPFybVXHxH3nfyyTFX/8f17d92638cf07f278e87daf54ed2f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XY3TQXNNzCalampwR9MF/58b478193759ea675f38a8e38f1e70.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x17dYmfIa7b92hdb37ut/6936eece6ad940a7284eeeec1ed5b3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ov6hf9VGo13TxthIU18E/236e1abd8d70c58f11aa81059eed80.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LNswOrkVtgEN6WvG-jxU/5ba044840f9b872818b365e0aeb036.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 