REKLAMA
   
Cokoladovy kolacik s nadychanym cokoladovym korpusom
Celkom nenarocny kolacik s poriadnou davkou cokolady pre vsetkych cokoholikov :)
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
15
 - 4 vajce
 - 2 pl voda
 - 2 pl olej
 - 20 g kakao
 - 80 g hladká múka
 - 1⁄2 balenia kypriaci prášok
 - jahodový džem
 - 100 g mliečna čokoláda
 - 100 g tmavá čokoláda
 - 250 ml smotana na šľahanie
 - cukor trstinový
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
  Z bielkov si vyslahame tuhy sneh
2. Krok 
  Zltka vyslahame s cukrom do nadychanej peny, pridame vodu, olej a kakao a dobre premiesame, pridame preosiatu muku s praskom do peciva
3. Krok 
  Na zaver jemne vmiesame sneh z bielkov
4. Krok 
  Pecieme na 160C 20’, este teply korpus potrieme jahodovym dzemom
5. Krok 
  Kym sa kolacik pecie spravime si cokoladovu polevu: smotanu zohrejeme (tak aby nezovrela) spolu s cokoladou, dobre rozmiesame, nechame trochu vychladnut a nalejeme na korpus - nechame cez noc v chladnicke
6. Krok 
  Pred podavanim ozdobime jahodami alebo lubovolnym ovocim a hotovo