REKLAMA

Zdroj: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Grilovaný zeleninový hamburger

Tento recept je ideálny nielen pre vegetariánov a vegánov, ale aj pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať chutnú a zdravšiu alternatívu tradičných hamburgerov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 konzerva čierna fazuľa, scedená a prepláchnutá. Pridané do
  • 12 Zelená paprika, nakrájaná na hrubé kúsky Pridané do
  • 12 Biela cibuľa, nakrájaná nadrobno Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak, olúpaný Pridané do
  • 1 Vajce (pre vegánsku verziu použite ľanové vajce) Pridané do
  • 1 polievková lyžica chilli prášok Pridané do
  • 1 polievková lyžica čerstvo mletá rasca Pridané do
  • 1 čajová lyžička Omáčka Sriracha (voliteľná pre pikantný nádych) Pridané do
  • 12 pohár Strúhanka (ak chcete, môžete použiť bezlepkový chlieb) Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 4 Celozrnné žemle Pridané do
  • Prílohy podľa vlastného výberu: šalát, paradajky, uhorky, plátky červenej cibule, horčica, kečup atď. Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

V kuchynskom robote rozmixujte cibuľu, papriku a cesnak na mletie, pozor, aby ste to neprehnali, chceme zachovať štruktúru.

2. Krok

Čiernu fazuľu sceďte, ale asi polievkovú lyžicu tekutiny si nechajte, dodá plackám vlhkosť.

3. Krok

Vo veľkej miske roztlačte čiernu fazuľu vidličkou, kým nebude hustá a kašovitá. Práve z nej vytvoríme základ našich zeleninových hamburgerov, preto sa uistite, že je dôkladne roztlačená.

4. Krok

Do spracovanej zeleniny pridajte rascu, chilli, soľ, korenie a Srirachu. Ešte chvíľu miešajte alebo spracovávajte, kým sa tieto prísady dobre nezapracujú a dodajú zmesi jedinečné chute.

5. Krok

Túto zmes preneste do misy s roztlačenou fazuľou. Pridajte vajce a strúhanku, ktorá bude slúžiť ako výborné spojivo, aby placky držali pohromade.

6. Krok

Zmes rozdeľte na štyri placky. Ak sa vám zmes zdá príliš lepkavá, pridajte ešte trochu strúhanky. Vytvarujte placky, položte ich na tanier, prikryte fóliou a pred varením nechajte hodinu v chladničke. Tento krok je dôležitý, pretože pomáha udržať tvar placiek počas grilovania.

7. Krok

Predhrejte gril a grilovacie rošty zľahka potrite olejom. Položte placky na gril a nechajte ich piecť asi 4 - 5 minút z každej strany alebo kým sa neprehrejú a nebudú viditeľné grilovacie stopy. Neponáhľajte sa a netlačte na hamburgery, chceme šťavnatý, nie vyžmýkaný hamburger.

8. Krok

Ak chcete, opečte žemle na grile a potom hamburgery obložte obľúbenými prílohami. A je to, skvelý grilovaný vegetariánsky burger.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4733 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Dezert

3645 receptov

Vianočné

253 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1222 receptov

Lacné jedlá

1498 receptov