Grilovany steak z tuniaka
Výborné zdravé, bezmäsité, pôstne jedlo s jednoduchou zemiakovou kašou ako prílohou
- 30Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 400 g steak z tuniaka
- 5 ks zemiak
- 2 pl rastlinný tuk
- 1 dl mlieko
- soľ
- čierne korenie
Postup
Steaky z tuniaka osušíme z oboch strán osolíme a okoreníme najlepšie čerstvo namletou soľou a korením. Necháme 20 minút odstáť.
Medzitým si očistíme zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Necháme ich rozvariť, čo najviac, ušetrí nám to námahu pri robení kaše.
Rozvarené zemiaky scedíme, pridáme do nich maslo a mlieko. A vyšľaháme na hladkú kašu, osolíme podľa chuti.
Dáme si rozpáliť panvicu, keď je panvica rozpálená pridáme trochu oleja. A dáme grilovať steaky z tuniaka. Grilujeme z oboch strán maximálne 3 minúty z jednej strany aby sa mäso nevysušilo.
Po ugrilovaní necháme 5 minút oddýchnuť a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Grilovany steak z tuniaka
Výborné zdravé, bezmäsité, pôstne jedlo s jednoduchou zemiakovou kašou ako prílohou
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kR2R1NKlxNkeuk1amtRn/ec5c2bc8df3adc5149d8e62c9d49b3.jpeg)
Steaky z tuniaka osušíme z oboch strán osolíme a okoreníme najlepšie čerstvo namletou soľou a korením. Necháme 20 minút odstáť.
Medzitým si očistíme zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Necháme ich rozvariť, čo najviac, ušetrí nám to námahu pri robení kaše.
Rozvarené zemiaky scedíme, pridáme do nich maslo a mlieko. A vyšľaháme na hladkú kašu, osolíme podľa chuti.
Dáme si rozpáliť panvicu, keď je panvica rozpálená pridáme trochu oleja. A dáme grilovať steaky z tuniaka. Grilujeme z oboch strán maximálne 3 minúty z jednej strany aby sa mäso nevysušilo.
Po ugrilovaní necháme 5 minút oddýchnuť a môžeme podávať. Dobrú chuť.