REKLAMA

Zdroj: Basilios1 for Getty images

Florentínske mandľové sušienky

Tento tradičný taliansky koláčik je obľúbený v mojej rodine a u priateľov a ja ho pečiem každý rok na Vianoce. Dokonalá kombinácia chrumkavých mandlí, sladkého karamelu a horkej čokolády robí tieto sušienky neodolateľnými!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 50 Gram maslo Pridané do
  • 3 Polievková lyžica cukor Pridané do
  • 3 Polievková lyžica Med Pridané do
  • 150 Gram Nasekané mandle Pridané do
  • 1 Polievková lyžica múka Pridané do
  • Nastrúhaná kôra z neošetreného citróna Pridané do
  • 150 Gram Horká čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Ak chcete upiecť originálne florentínske sušienky, najprv predhrejte rúru na 180 °C a vyložte dva plechy papierom na pečenie.

2. Krok

Na panvici rozpustite maslo, cukor a med. Neustále miešajte, aby sa zmes nepripálila. Zo skúsenosti vieme, že cukor rýchlo karamelizuje a veľmi sa zahrieva, preto buďte pri manipulácii s ním opatrní!

3. Krok

Po roztopení zmesi pridajte nasekané mandle, múku a nastrúhanú citrónovú kôru. Dobre premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.

4. Krok

Pomocou čajovej lyžičky dávajte na papier na pečenie malé kopčeky cesta. Dbajte na to, aby ste medzi kopčekmi nechali dostatok miesta, pretože sa počas pečenia rozťahujú.

5. Krok

Sušienky pečte vo vyhriatej rúre asi 10 minút, kým nie sú zlatohnedé. Môžu sa veľmi rýchlo pripáliť, preto na ne dávajte pozor!

6. Krok

Kým sa florentínske sušienky chladia, rozpustite čokoládu v bain-marie. Spodnú časť vychladnutých sušienok ponorte do rozpustenej čokolády a položte na mriežku, kým čokoláda neztuhne.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4821 receptov

Mäsité jedlá

2239 receptov

Kuracie mäso

784 receptov

Raňajky

1469 receptov

Mascarpone

340 receptov

Dezert

3707 receptov

Na panvici

1236 receptov